home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Carioca de Brasil
Tóth Lívia
2006.01.31.
LXI. évf. 5. szám
Carioca de Brasil

Szabó Attila fotójaAhol a finom ételek és a kiváló zene kiegészítik egymást Az egyik legismertebb zentai vendéglőben, a Papuliban csak pénteken és szombaton este van zene, de nemrégiben egy keddi napon a kora délutáni órákban is felcsendült pár melódia, amit bizonyára megelégedéssel fogadta...

Szabó Attila fotója

Ahol a finom ételek és a kiváló zene kiegészítik egymást
Az egyik legismertebb zentai vendéglőben, a Papuliban csak pénteken és szombaton este van zene, de nemrégiben egy keddi napon a kora délutáni órákban is felcsendült pár melódia, amit bizonyára megelégedéssel fogadtak az ebédjüket fogyasztó vendégek. A szokatlan időpontban ugyanis a mi kérésünkre gyülekeztek a Carioca de Brasil elnevezésű együttes tagjai, hogy megfelelő fénykép készüljön róluk lapunk számára. Egyenruhába öltöztek, kezükbe vették a hangszereiket, és ha már ott voltak, egy-egy rövid dallam erejéig meg is szólaltatták őket. A beszélgetésünk is kellemes zenei aláfestéssel készült, de ez semmi ahhoz a hangulathoz képest, amelyet a ,,rendes” munkanapjukon tudnak teremteni. Tanúsíthatják ezt mindazok, akik szívesen látogatnak el a Papuli étterembe. A zene és a kiváló konyha kedvéért.
A vendéglő az egész környéken híres a halételeiről, az először ott járók bátran rendelhetnek halászlét vagy sült halat, de a többi étel is nagyon finom. Igazi magyaros, házias konyhát tartanak, amire külön gondot fordítanak a tulajdonosok: Gere Zsíros Katalin és Gere Zsíros László. Meg persze a figyelmes kiszolgálásra. Itt nemcsak szólam az, hogy a vendég az első és a legfontosabb.
A Carioca de Brasil együttes tagjai vérbeli zenészek, profik - a szó legnemesebb értelmében. Hatodik éve muzsikálnak együtt, ebből öt évet a Papuliban töltöttek. Azt mondják, ezért a gazdáknak tartoznak köszönettel, hiszen tudják, hogy nem könnyű, és gyakran nem is kifizetődő a héttagú zenekar alkalmazása. Verebes István klarinétművész közöttük a legidősebb, harmincnyolc évig Düsseldorfban tartózkodott, bejárta Európát és a világot, sok zenekara volt, de most már szeretne itthon lehorgonyozni. Zsiga József, a kiváló bárzenész, zongorista, szintén számos országban megfordult már. Zsadányi Béla hangszere a klarinét és a szaxofon, ezen a vidéken szinte mindenki ismeri, de korábban ő is rengeteget utazott, hosszú éveken át külföldön dolgozott a nagybátyjaival és a testvéreivel. A világjárás Gajódi László dobosra is jellemző, aki jelenleg felszolgáló is a vendéglőben. Az énekesnő, Zsadányi Melinda most az édesapjával, Zsadányi Bélával tart, de remek énekhangjának hála korábban más együttesekben is szívesen látták. Pál Tiborról is az a hír járja, hogy a legjobb énekesek közé tartozik. A zenekar vezetője Ajtay Isidor, ő szintén nemcsak gitározik, hanem felszolgál is. Mindkét szakmájával bejárta Európát. Jelenleg ő a Papuli teremfőnöke, és büszkén hangoztatja, hogy ez a megbízatás a tiszteletet és a bizalmat jelenti. A Carioca de Brasil elnevezés is hozzá fűződik, ő találta ki, mert nemcsak szeretik, hanem sokat játsszák is a latin-amerikai zenét. Egyébként az örökzöld dallamok, melódiák a műfajuk - a magyar zenétől a cigány zenéig mindent muzsikálnak. Időnként hegedűssel és cimbalmossal is bővül az összetételük. A vendégek nagyon kedvelik őket, mert a zenéjükre táncolhatnak, vagy éppen mulathatnak is, ha ahhoz van kedvük. A vendéglő 120 férőhelyes, a hét végén általában telt ház van, de gyakran tartanak itt különböző mulatságokat, születésnapokat, kisebb lakodalmakat.
Most, farsang idején, a bálok szezonjában természetesen lesz majd többek között Valentin-napi és nőnapi bál is, de itt van mindenekelőtt a nagy érdeklődéssel várt hagyományos cigánybál, melyet február 3-án és 4-én tartanak meg. Ezt a vigadalmat immár harmincharmadik éve rendezik meg a Papuli étteremben. A szórakoztatásról ezúttal is a népszerű Carioca de Brasil együttes gondoskodik Ajtay Isidor vezetésével, de ,,erősítés”-t is hoznak. A bálban közreműködik Kurina Irén énekesnő, valamint a budapesti 100 tagú cigányzenekarból Pádár Lajos prímás és Csík Gusztáv cimbalmos.
Jó szórakozást kívánunk!

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..