home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Búcsú Magyarcsernyén
NAGY Erzsébet
2016.02.12.
LXXI. évf. 6. szám
Búcsú Magyarcsernyén

Február 5-e Szent Ágota napja, a magyarcsernyei templom védőszentjének ünnepe.


Szentmise Magyarcsernyén

Ezen a napon a magyarcsernyeiek és a vidékről érkező hívők szentmisén emlékeztek, melyet ft. Masa Tamás atya mutatott be, homíliát pedig ft. Pastyik Róbert pancsovai plébános mondott. Az ünnepségen együtt misézett több bánáti plébános: ft. Sima Milan, ft. Király Tibor, ft. Mellár József, ft. Tapolcsányi Emánuel, ft. Szemerédi Pál, Varga Zoltán SDB és Jelen Janez SDB atyák.


Az alsós diákok is részt vettek az ünnepi szentmisén

Az ünnepi szónok Szent Ágota életének nehézségeiről és örömeiről beszélt. Kiemelte, minden embernek saját életútja van. Szent Ágota példája rámutat arra, hogy a keresztény ember mennyi áldozatot és lemondást kell hogy hozzon, ha hű kíván maradni Istenhez és saját meggyőződéséhez.


Szent Ágota-ereklye a magyarcsernyei templomban

A szentmise végén a lelkipásztorok és a hívek hódolatukat fejezték ki Szent Ágota ereklyéje előtt, a gyermekeknek pedig alkalmi ajándékkal kedveskedett Szemerédi Pál atya, Magyarcsernye plébániai kormányzója.

A búcsúi kirakodóvásárt már néhány éve február első vasárnapján rendezik meg. A hűvös idő ellenére ezúttal is sokan kisétáltak a búcsúra.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..