home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Brazília–Svájc 1:1 (1:0)
Tóth Tibor
2018.06.17.
LXXIII. évf. 24. szám
Brazília–Svájc 1:1 (1:0)

E csoport, 1. forduló

Rosztov-na-Donu, Rosztov Aréna, 43 109 néző, vezette: Ramos (mexikói).

Gólszerzők: Coutinho a 20., illetve Zuber az 50. percben.

Brazília: Alisson – Danilo, Thiago Silva, Miranda, Marcelo – Paulinho (Renato Augusto), Casemiro (Fernandinho), Philippe Coutinho – Willian, Gabriel Jesus (Firmino), Neymar.

Svájc: Sommer – Lichtsteiner (Lang), Schar, Akanji, R. Rodríguez – Behrami (Zakaria), Xhaka – Shaqiri, Dzemaili, Zuber – Seferovic (Embolo).

Jól kezdtek a brazilok és néhány kihagyott helyzet után egy kifejelt labdát Coutinho csavart mesterien a svájci kapuba. A gól megnyugtatta az ötszörös világbajnokot, talán túlságosan is, amit Svájc kihasznált és Zuber fejesével kiegyenlítette az eredményt. A brazilok vitatták, hogy a svájci játékos ellökte védőjét, a játékvezető azonban szemet hunyt eme, valóban látható szabálytalanság felett.

A mérkőzés végéig Brazília több lehetőséget dolgozott ki, a legérettebbet a 96. percben, de ekkor Renato Augusto lövését a gólvonal elől vágták ki a svájci védők.

A legutóbbi világbajnokság elődöntősei közül Brazília és Argentína döntetlennel kezdte a tornát, Németország vereséget szenvedett az első meccsen, míg Hollandia nem is kvalifikálta magát Oroszországba.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..