home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Brazília–Belgium 1:2 (0:2)
Tóth Tibor
2018.07.06.
LXXIII. évf. 26. szám
Brazília–Belgium 1:2 (0:2)

Negyeddöntő

Kazany, Kazany Aréna, 42 873 néző, vezette: Mažić (szerb)

Gólszerzők: Renato Augusto a 76., illetve Fernandinho (öngól) a 13., De Bruyne a 31. percben.

Brazília: Alisson – Fagner, Thiago Silva, Miranda, Marcelo – Paulinho (Renato Augusto) Fernandinho – Willian (Firmino), Coutinho, Neymar – Gabriel Jesus (Douglas Costa).

Belgium: Courtois – Alderweireld, Kompany, Vertonghen – Meunier, Fellaini, Witsel, Chadli (Vermaelen) – Lukaku (Tielemans), De Bruyne, E. Hazard.

A 23 mérkőzés óta veretelen belga és a 15 meccs óta vereséget nem ismerő brazil együttes találkozott az előrehozott döntőnek beharangozott negyeddöntőben.

A mérkőzés nagy iramban kezdődött, előbb De Bruyne lőtt Alisson kapujára, majd pár perc múlva Thiago Silva térdéről pattant a labda a kapufára. Veszélyesebbek voltak a brazilok, a vezetést azonban a belgák szerezték meg: a japánok ellen győztesgólt szerzett Chadli ívelt középre egy szögletet, a labdát Gabriel Jesus elvétette, ami annyira meglepte Fernandinhót, hogy a labda a válláról saját kapujába vágódott. A brazilok sebességet váltottak, erőteljesebben támadtak, a belgák pedig életveszélyesen kontráztak. A 31. percben egyik ilyen ellentámadásból De Bruyne lőtte ki laposan a hosszúsarkot.

A brazilok a harmadik csere, Renato Augusto beállása után váltak egyre veszélyesebbé, aki Coutinho beadását fejelte a belga kapuba. Pár perccel később újra Renato Augusto lőtt, de a labda a jobb sarok mellett hagyta el a játékteret.

A hajrában Courtois óriási bravúrral védte Neymar lövését, és ezzel eldőlt, hogy Belgium 1986 után először került egy világbajnokság elődöntőjébe, Brazília kiesésével – zsinórban negyedszer búcsúznak európai ellenféllel szemben – pedig már csak európai csapatok maradtak versenyben a világbajnoki címért. A Belgium–Franciaország mérkőzést kedden 20 órától játsszák.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..