home 2024. április 16., Csongor napja
Online előfizetés
Bravó, rendőrök!
Tomek Viktor
2007.09.05.
LXII. évf. 36. szám

Mondhatnánk, remekül végzik munkájukat a belügyi szervek dolgozói. Az utóbbi napokban két olyan eset elkövetőit sikerült villámgyorsan elfogniuk, amelyek nemzeti színezetű incidensre utalnak. Az egyik eset a többségében magyarlakta Martonoson történt meg. A magyarkanizsai rendőrök letartóztattak öt...

Mondhatnánk, remekül végzik munkájukat a belügyi szervek dolgozói. Az utóbbi napokban két olyan eset elkövetőit sikerült villámgyorsan elfogniuk, amelyek nemzeti színezetű incidensre utalnak. Az egyik eset a többségében magyarlakta Martonoson történt meg. A magyarkanizsai rendőrök letartóztattak öt fiatalembert, akik a gyanú szerint a martonosi pravoszláv temetőben augusztus folyamán öt sírt megrongáltak, illetve feldöntöttek öt sírkövet. A gyanúsítottak: a martonosi H. István( 21), továbbá négy, 17 és 16 éves, kiskorú társa. A bűncselekményt augusztus 18-ára virradóra, ittas állapotban, a helyi pravoszláv temetőben követték el.
A másik incidens Csantavéren esett meg. Augusztus 23-án éjjel ismeretlen tettesek a csantavéri Néphősök Általános Iskolából elvitték a szerb zászlót, majd felgyújtották. A zászló maradványait a Csantavérrel határos, zömmel szerblakta Zentaörs (Bačko Dušanovo) falu helységnévtáblájára dobták. A rendőrség ebben az esetben is nagyon gyorsan talált gyanúsítottat, pontosabban gyanúsítottakat. A belügyi titkárság mindjárt ki is hallgatta őket, állítólag ügyvédeik jelenlétében. A gyanúsítottak: a 18 éves F. Csaba, valamint a 17 éves K. L. és a szintén 17 esztendős Zs. Sz.
A rendőrségi közleményekből kitűnik, hogy az incidensek többségét kiskorúak követték el. Nagykikindán áprilisban történt meg, hogy egy magyar házaspár házára valaki felírta, hogy ,,Szerbia legyen a szerbeké” (,,Srbija Srbima”) és horogkeresztet pingált az épületre. A belügyi szervek dolgozói ezt sem tartották nemzeti színezetű incidensnek, hanem ,,sajátos gyermeki csínytevésnek”! Talán ebben az esetben is ezt a gyakorlatot kellene követniük, nehogy valaki azt találja gondolni, hogy kettős mércét alkalmaz a rendőrség Szerbiában. Az bizonyára a véletlen műve, hogy a rendőrök rekordidő alatt elfogták az elkövetőket, de az is lehet, hogy a delikvensek voltak ügyetlenebbek. A belügyi szervek sikerét látva méltán gondolhatnánk: már csak órák vagy napok kérdése, hogy elfogják azokat, akik nem is olyan rég Szabadkán ,,Öld meg a magyart! feliratot pingáltak a falra, de reméljük, a péterrévei eset kapcsán is eredményesek lesznek, s talán a még kiderítetlen esetek elkövetői, mind például a különböző sírrongálók, a magyar kisebbség ellen elkövetett erőszakos megnyilvánulások delikvensei, a helységnévtábla-rongálók, a verekedők, a randalírozók, a fenyegetők, a betörők és még mások is hamarosan az igazságszolgáltatás elé kerülnek, hogy kiszabják rájuk méltó büntetésüket...
Az okfejtés logikusnak tűnik, de Szerbiában a dolgok sokszor nincsenek ok-okozati összefüggésben, pontosabban ami többnyire magától értetődő, az gyakran nem az. Tartok attól - és ehhez nem kell jósnak lenni -, hogy a magyarellenes jogsértések elkövetői még sokáig elkerülik Justitiát, az igazság istennőjét.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..