home 2024. április 23., Béla napja
Online előfizetés
Bizalmat kér az új csapat
Tóth Lívia
2012.07.26.
LXVII. évf. 30. szám
Bizalmat kér az új csapat

Nagy Zoltán, Sándor József és Ceglédi Rudolf - A szerző fotójaZentán az új összetételű községi vezetőség fennakadások nélkül vette át a község irányítását, és azonnal hozzákezdett a folyamatban lévő legfontosabb ügyek intézéséhez - hangzott el azon az önkormányzati sajtótájékoztatón, amelyet...

Nagy Zoltán, Sándor József és Ceglédi Rudolf - A szerző fotója

Zentán az új összetételű községi vezetőség fennakadások nélkül vette át a község irányítását, és azonnal hozzákezdett a folyamatban lévő legfontosabb ügyek intézéséhez - hangzott el azon az önkormányzati sajtótájékoztatón, amelyet Ceglédi Rudolf, a község polgármestere, Sándor József alpolgármester és Nagy Zoltán, a községi tanács kommunális ügyekkel, helyi közösségekkel és nagybefektetésekkel megbízott tagja tartott.
Mint ismeretes, a községi tanács tagja még Kormányos Katona Gyöngyi (oktatás és művelődés), Varga Viktor (gazdaság, mezőgazdaság, környezetvédelem), Milijana Popović (egészségügy, szociális kérdések) és Kosiczky András (ifjúság, sport, turizmus, civil szféra).
Ceglédi Rudolf kifejtette, bízik abban, hogy az elkövetkező időszakban az új összetételű városvezetőség és községi képviselő-testület munkáját konstruktívabb hozzáállás jellemzi majd, mint korábban. Hozzátette, a múltbéli sérelmek feszegetése helyett inkább az építő jellegű vitákra kívánnak törekedni, azokra, amelyek a község fejlődését segítik.
Arra az újságírói kérdésre, hogy működőképes lesz-e a nagykoalíció, a polgármester úr igennel válaszolt, amennyiben - mint mondta - mindenki betartja a nehezen létrehozott koalíciós szerződést.
Sándor József leszögezte, tisztában vannak azzal, hogy nem mindenki fogadja tárt karokkal és üdvözli nyílt szívvel azt, ami történt, sőt, közöttünk is akadnak olyanok, akik így vélekednek.
- A lebonyolított beszélgetések és a megállapodások arra utalnak, hogy van esélye a nagykoalíció jó funkcionálásának. Felmértük ugyan az ilyesfajta irányítás előnyeit és hátrányait is, mégis a felek nehezen döntöttek a kompromisszum mellett. Úgy vélem, a bizalmat mindenképpen meg kell adni ennek a csapatnak - magyarázta az alpolgármester.
A Tisza-parti községben az elmúlt időszakban legalább háromszor rúgta fel valamelyik koalíciós partner a megállapodást. Ennek tükrében a zentaiak joggal tartanak attól, hogy ez az eset egy-két éven belül megismétlődhet, és úgy gondolják, ilyen előzmények után nem lehet bizalom a partnerek között. Önök hogyan vélekednek erről? - kérdeztük a jelenlévőket.
- Nagyon nehéz örökséget cipel ez a gárda, és olyan kényes pontok vannak, amelyek állandó odafigyelést igényelnek. A bizalmat mindenkinek megelőlegeztük, és folyamatosan építjük - válaszolta Ceglédi Rudolf.
A sajtótájékoztatón elhangzott az is, hogy az igazgató és felügyelőbizottságokban, a közvállalatok élén augusztus közepe után várhatóak a cserék. Megtudtuk, az új városvezetőség nem tart nyári szünetet, a polgármester és az alpolgármester felváltva megy szabadságra, a tanácstagok viszont teljes erőbevetéssel dolgoznak.
A község új polgármestere a megválasztása után mondott első beszédében ismertette a legfőbb célkitűzéseket, melyeket a partnerekkel megkötött koalíciós szerződésben is rögzítettek. Bejelentette: az elkövetkező időszakban ki kell dolgozniuk Zenta község fejlesztési tervét a 2014-2020-as időszakra, a zentai távfűtés hosszú távú megoldásával, valamint a község vagyoni gazdálkodásával és üzemeltetésével kapcsolatos hatástanulmányt. Az utóbbi része lesz majd az inkubátorház működése, az ipari zóna, a kaszárnya, az üzlethelyiségek és a szabad földterületek hasznosítása, a sportcsarnok működtetése. Stratégiai fontosságúnak nevezte Zenta művelődési, oktatási és egészségügyi tevékenységének további fejlesztését, és leszögezte, hogy az önkormányzat a jövőben teljes körű és konstruktív együttműködést folytat a Magyar Nemzeti Tanáccsal. Kiemelte továbbá a helyi közösségek működéséhez szükséges anyagi források előteremtését, a szennyvízelvezető rendszer kiépítésének és az utcák aszfaltozásának folytatását, a távfűtéssel kapcsolatos problémák megoldását, a kerékpárutak létesítését, a zöldfelületek növelését és az ivóvízellátás szavatolását is.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..