home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Bicikliutak épülhetnek tartományi pénzből
(Tha)
2014.05.29.
LXIX. évf. 22. szám
Bicikliutak épülhetnek tartományi pénzből

A Tartományi Gazdasági, Foglalkoztatási és Nemi Egyenjogúsági Titkárság tavalyi pályázatának köszönhetően Zentán két oktatási intézmény, a Szép utcai óvoda és a Thurzó Lajos Általános Iskola környékén sebességmérő berendezéseket helyeztek el.

Juhász Bálint tartományi gazdasági titkárhelyettes a munkatársaival megtekintette a mérőeszközök működését, majd az újságíróknak elmondta, úgy véli, a Tisza parti városban ezeken a lokációkon sikerült biztonságosabbá tenni a közlekedést.

— Az önkormányzatok önrész felajánlásával pályázhattak. A zentai projektum értéke 2,7 millió dinár, a község ennek az összegnek mintegy tíz százalékát biztosította. A mérőberendezés pszichikailag hat a sofőrökre, jelzi a sebességet és figyelmeztet, le kellene lassítani. Kifejezetten nagy jelentősége van az oktatási intézményeknél, és a pályázatunk célja is az volt, hogy az óvodák, iskolák környékén növeljük a közelekedés biztonságát. Ez a pályázati kiírás évről-évre ismétlődik, az idén is megjelentettük, 40 millió dinár áll az érdekeltek rendelkezésére. A pályázat, amelyről még azt is tudni kell, hogy a bicikliutak kiépítésével bővült, különös tekintettel a turisztikai-idegenforgalmi helyszínekre, június végéig van nyitva.

Ceglédi Rudolf, Zenta község polgármestere megjegyezte, az eddigi tapasztalatok pozitívak, a mérőberendezés láttán sokan csökkentik a sebességet. Hozzátette azt is, hogy az önkormányzat az idén a Tornyosi úti kerékpárút folytatására kíván pályázni.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..