home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Bármennyire hihetetlenül hangozzék is...
Martinek Imre
2018.02.11.
LXXIII. évf. 6. szám
Bármennyire hihetetlenül hangozzék is...

Legutóbbi kirándulásunk is lényegében az útkeresés jegyében körvonalazódott.

Nem mentünk ugyan túl messzire, ahhoz viszont mindenképpen elég távol, hogy megtapasztalhassuk, tudunk-e, s ha igen, mily mértékben együttműködni.

Az ad hoc „csokorba kötött” torontálvásárhelyi felsős diákok kisebb csoportját – már a változatosság kedvéért is!, ezúttal nem a Temesig, csupán a szomszédos Antalfalváig túráztattam. Onnét pedig vissza. Világító mellénykét is ráparancsolva mindnyájukra. Annak rendje és módja szerint. Történt mindez február második szombatján. Logisztikailag a két települést egybekötő aszfaltúton, illetve az egyik, végérvényesen használaton kívülre helyezett ipari vágány talpfáin döcögve. Mindössze másfél nappal azután, amikor nemcsak a régión végigcsörtető kossava tombolása fulladt ki, de az utána érkező felhőrengetegből is abbamaradt végre a pityergés.

– Jó utat, ahol sár nincs! – jegyezte meg percekkel az indulás előtt valamelyik gyerkőc. – Csapjunk hát a lovak közé! – tette hozzá tüsténkedve a másik. A rajt vezényszavai voltak ezek. Magukban hordozva a reménykedést is, mire visszaérnek a végső célállomásul kijelölt debellácsi halastavakig, addig talán a pajkos napsugaraknak is sikerül kiszökniük szürke felhőpaplanjuk mögül. S hogy mi minden történt velü(n)k és körülöttü(n)k útközben, illetve abban a kétszázhetven percben, arról inkább mellékelt fotóink meséljenek. Feltéve, ha tudnak. Egy azonban biztos, a hétvégi kalandtúrát bevállaló ötödikeseknek, szinte alig volt igényük „okos” ketyeréikkel foglalkozni. Bármennyire hihetetlenül hangozzék is mindez.


Írta és fényképezte: Martinek Imre, a torontálvásárhelyi Moša Pijade Elemi Iskola biológiatára

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..