home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Az uszítás bajnokai
Talpai Lóránt
2015.09.27.
LXX. évf. 38. szám
Az uszítás bajnokai

Miközben az elmúlt hetekben és napokban a magyar hatóságok emberfeletti munkát végeztek annak érdekében, hogy Magyarország déli határszakasza, egyúttal a schengeni övezet kapuja ellenőrzötté váljon, egy „intellektuális” szerb bulvárlap „filozofikus mélységű” véleményt írt a fentiekben említett munkáról, törekvésről. Olvasóit pedig még egy, a magyar miniszterelnököt Hitler-bajusszal ábrázoló képpel is meglepte.

 Az iromány szerint a szinte huszonnégy órás szolgálatban tevékenykedő magyar rendőrség és hadsereg állatként bánt az illegális bevándorlók többségével. Mindezt jól kiegészítették a szerb kormány bizonyos tisztviselőinek nyilatkozatai, melyek a röszkei határátkelőnél lejátszódott események kapcsán hangzottak el.

A magyar hatóságokat nemes egyszerűséggel agresszióval vádolták meg. Azokat a magyar állami hatóságokat, amelyek azon kevés európai szervezetek közé tartoztak az utóbbi időben, amelyek komolyan vették a rájuk háruló feladatokat, pontosabban az elharapódzott embercsempészet megállítását. A „gyönyörű” címlap és cikk megjelenése után a bulvárlap olvasótáborának egy része azon nyomban nekiesett a magyarságnak. Válogatottnál válogatottabb aljasságok, uszítások és szidalmak jelentek meg a bulvárlap internetes felületein. Tisztelet a kivételnek, voltak olyanok is, akik a valóságot jóval tisztábban látták, és az egyébként is rendkívül feszült nemzetközi helyzetben eszük águkban sem volt elvetni a sovinizmus magjait. Nem kérdés, hogy az ehhez hasonló címlapok nagy nemzeti feszültséget gerjeszthetnek a térségben, ahogyan az sem vitás, hogy a történelem útvesztőjében számtalanszor megtépázott határon túli magyarság újra bűnbakká válhat. Az sem kétséges továbbá, hogy a különféle médiahatóságok többszörösen kettős mércét alkalmaznak, és a legkisebb mértékben sem lépnek fel a valóban gyűlöletet szító, uszító és soviniszta tartalmat közlő médiumok ellen.

Az elmúlt időszakban számtalan esetben tapasztalhattuk, hogy a liberalizmus normái kizárólag a kisebbségi sajtóra vonatkoznak, miközben egyes többségi lapok a kilencvenes évek legsötétebb időszakait idéző uszító tevékenységet folytatnak.

Végül pedig arra szeretném emlékeztetni mindazokat, akik nyomdafestéket nem tűrő módon pocskondiázták a magyar hatóságokat, hogy erőltessék meg egy kicsit az emlékezőtehetségüket. Azt a Magyarországot gyalázták, amely elsőként nyújtott jelentősebb segítséget a közelmúltban Szerbiát sújtó árvíz idején; amely nem is olyan régen szó nélkül nyitotta meg gáztározóit, hogy Szerbia lakosságának nagy része átvészelhesse a telet. Arra már ki sem térek, hogy Magyarország mennyi segítséget nyújtott Szerbiának, illetve hogyan támogatta őt az európai uniós csatlakozási folyamatban.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..