home 2024. április 16., Csongor napja
Online előfizetés
Az idők távlatából...
Martinek Imre
2018.08.28.
LXXIII. évf. 34. szám
Az idők távlatából...

Kétszázhuszonnégy esztendő távlatából emlékeztek ismételten telepes őseikre Torontálvásárhelyen, augusztus negyedik hetének peremén.

Köszönettel és hálával, illetve művészi és művelődési rendezvényekkel téve teljessé az alkalmat. Helyszínileg a József Attila Művelődési Otthonban.

Az ünnepség apropóján nyílt, harmincnégy alkotásra épített képzőművészeti tárlat az antalfalvi – öt nagylajosfalvi (Padina), két cserépaljai (Crepaja), egy torontáludvari (Idvor), valamint a pancsovai községek – egy ferenchalmi (Kačarevo) amatőr festőinek munkáiból hozott ízelítőt. A torontálvásárhelyi színeket Simona Terečik, Ljiljana Terečik és Dragan Živanović alkotásai képviselték.


A szerző felvételei

A művelődési ház aulájában létrehívott kézimunka- és kézművességi kiállítás a helyi Magyar Művelődési és Művészeti Központ (MMMK) szerteágazó tevékenységeinek metszetét hozta. Az MMMK egyébként társszervezője volt a péntek esti, Telepes ősök tiszteletére elnevezésű nótaestnek, Osztermann Emma, Lapcsevics Jovica, Morvai Melinda, Bíró Ferenc, Mezei Mónika, Szunyog Tibor és Szabó Dékány Zsófia énekesek fellépésével. Zenei kíséretet a VIVE Fesztivál zenekara biztosított számukra, Dékány Imre torontálvásárhelyi prímás vezetésével.

A kétnapos rendezvénysorozat zárónapjára tervezett aktivitások egy újabb hangulatos összejövetelre – teával és hagyományos debellácsi fontos kaláccsal egyaránt fűszerezve! invitálták az ünneplőket.

Fotóink augusztus 24-én, az első nap eseményeinek helyszínén készültek.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..