home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Az érzelmi intelligencia felmérése sakkjátékok segítségével
Tóth Tibor
2018.02.10.
LXXIII. évf. 6. szám
Az érzelmi intelligencia felmérése sakkjátékok segítségével

Háromnapos akkreditált továbbképzés zajlik tanárok részére a palicsi Miroslav Antić Általános Iskolában, melyen húsz magyar ajkú pedagógus vesz részt.


A szerző felvételei

A képzés célja az érzelmi intelligencia felmérése sakkjátékok segítségével.

— Az előadás két síkon folyik. Az egyik témakör az érzelmi intelligencia felmérése és fejlesztése, mely téma kapcsán dr. Máté Emese foglalkozik a tanítókkal, tanárokkal. A másik témakör a sakkjáték elemeire épülő előadás, mely nem a sakkjátékról szól, hanem a sakkban megtalálható elemekről, logikai motívumokról. A harmadik nap végén ezekkel a motívumokkal új játékot alkotnak a pedagógusok, az alkotási folyamat alatt megmutatkozik az érzelmi intelligencia. A 24 pontot érő akkreditált továbbképzés során szerzett tudást a tanárok alkalmazhatják az iskolában, hiszen egy játékkészítő műhely megtartásához 45 perc elegendő, a gyerekektől pedig nagyon sok információ kapható. A képzés ma és holnap folyik, a zárónapra pedig májusban a Funchesstic fesztiválon kerül sor. Addig a tanároknak el kell készíteniük az új játékot, munkáikat kiállítják, a gyerekek pedig élesben kipróbálják, hogy működnek ezek az új játékok a gyakorlatban — mondta Rózsa Zsombor, a képzés egyik szervezője, az Aragóniai Beatrix Sakk-klub elnöke.

A továbbképzés a Magyar Nemzeti Tanács, a Miroslav Antić Általános Iskola és az Aragóniai Beatrix Sakk-klub támogatásával valósult meg.

Tekintse meg az esemény teljes képgalériáját is:▼

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..