home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Az élhetőbb hétköznapokért
Mihók Anikó
2016.02.01.
LXXI. évf. 4. szám
Az élhetőbb hétköznapokért

A Törökkanizsa községhez tartozó Oroszlámos, Majdány és Rábé középületein különféle felújítási munkálatokat végeztek. Az illetékesek mindent megtesznek azért, hogy a kis falvak lakosságának is megfelelő életkörülményeket teremtsenek.

Az oroszlámosi Dr. Batthyány-Strattmann László Művelődési Egyesület a falu helyi közösségével karöltve bővítette a volt szövetkezeti otthon központi fűtését. A munkálathoz mintegy 400 000 dinár állt rendelkezésre. A felújítás során új fűtőtesteket helyeztek el az egyesület irodájában, a helyi közösség dísztermében, a könyvtárban és további két irodában is. A szövetkezeti otthonban lévő tornaterem, illetve színházterem, valamint a Dr. Gavrilo Pekarović ME helyiségei eddig a helyi általános iskola kazánjára voltak rákapcsolva, ezután azonban ehhez az új rendszerhez csatlakoztatják őket.

A tervek szerint a helyi közösség épületében is hamarosan megkezdődik a felújítás, melynek értéke meghaladja majd a 450 000 dinárt.

— Az oroszlámosi Dr. Batthyány-Strattmann László Művelődési Egyesület azzal a javaslattal fordult a község felé, hogy a volt szövetkezeti otthon bizonyos helyiségeiben a téli hónapokra meg kellene oldani, illetve újra kellene tervezni a fűtést. Az otthonban több egyesület is működik, ezért nagy szükség van a központi fűtésre, hogy e szervezetek a téli hónapokban is folytatni tudják a tevékenységüket — mondta Jaksa Róbert, a községi tanács tagja.

Nemrégiben befejeződtek a majdányi művelődési otthon homlokzatán folytatott felújítási munkálatok. Noha falun egyre nehezebb az élet, az ottaniak kitartanak, és mindent megtesznek, hogy élhetőbbé váljanak a mindennapok. Szerény eszközök állnak a Majdány—Rábé helyi közösség rendelkezésére, mégis folyamatosan javít, szépít valamit a tulajdonában lévő épületeken.

— A művelődési házat tavaly belülről teljes felújítottuk, most a külső homlokzatot hoztuk rendbe. Nagyon nagy szükség van azonban a nyílászárók cseréjére is. Reméljük, sikerül pénzeszközöket előteremtenünk, és jövőre ez is megvalósul. A homlokzat a tavaszra készül el teljesen, amikor a művelődési otthon kívülről új színt kap. Tavaly a rábéi helyi közösség épületét újítottuk fel kívül-belül egyaránt. Emellett a majdányi autóbusz-állomáson és a helyi futballcsapat öltözőjén is végeztünk renoválási munkálatokat. Ezt a tevékenységet a továbbiakban is szeretnénk folytatni, hogy szépüljenek a falvaink — hangsúlyozta Vass Verica, a Majdány—Rábé helyi közösség titkára.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..