Az aradi tizenhármakra emlékeztek Nagykikindán

Az aradi tizenhármakra emlékeztek Nagykikindán

Az aradi vértanúk emlékét Nagykikindán is kegyelettel őrzik. A közösség összefogásának erejét a megmaradás egyik lehetőségeként élik meg.

Az Aradon kivégzett hősök emléke előtt az Egység Magyar Művelődési Egyesület tagjai gondosan összeállított emlékműsorral rótták le tiszteletüket. A magyar golgotán erőszakos halált halt tábornokok életrajzát és a kivégzésük körülményeit ismertetvén minden egyes vértanú lelkéért külön gyertyát gyújtottak.

— Isten parancsa, hogy mondjuk el, mit tettek az őseink, az elődeink. Hogyan éltek, mit csináltak, hogyan viselkedtek, mit mondtak és mi volt az utolsó szavuk, amikor kivégezték őket — mondta a magyarittabéi református gyülekezet lelkésznője, Marton Ilona, ezzel utalva az aradi vértanúk utolsó mondataira, melyeket fel is olvasott. Hozzátette: majdnem mind a 13 vértanú azt kérte az utolsó szavaiban, hogy imádkozzunk értük.

A templomkertben felállított kopjafát Talpai Sándor és Komarek Magdolna a VMSZ helyi szervezetének nevében koszorúzta meg, majd Tápai Róbert, az Egység Művelődési Egyesület elnöke helyezte el a kegyelet virágait.

A megemlékezést követően a Magyar Összefogás listájáról dr. Mészáros Zoltán történész tartott előadást Az aradi vértanúk emlékezete, a nemzet erejének kifejeződése címmel az Egység Magyar Művelődési Egyesület közösségi termében.


Még több kép:▼

Képgaléria

Cikkünk további képei

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

35-ből 30
Nemzetpolitika
  • Hét Nap
  • 2018.11.05.
  • LXXIII. évfolyam 44. szám
Másfél hónapon át közösségi ünnep
Nemzetpolitika
  • Magyar Összefogás
  • 2018.10.31.
  • LXXIII. évfolyam 43. szám
Facebook

Támogatóink