home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Az amerikai nagykövet Szabadkán
Tóth Tibor
2017.05.12.
LXXII. évf. 18. szám
Az amerikai nagykövet Szabadkán

Kyle Scott, az Amerikai Egyesült Államok belgrádi nagykövete kétnapos szabadkai látogatása során ma délután Pásztor Istvánnal, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökével találkozott.

A két politikus a VMSZ székházában folytatott építő jellegű eszmecserét. A találkozót követően Kyle Scott magyar nyelven jelentette ki, hogy a szabadkai és a vajdasági magyarság szerencsés, hogy ilyen szervezett emberek dolgoznak az érdekikért. Hozzátette, hogy nagyon érdekes tárgyalást folytattak a térségben élő magyarok lehetőségeiről, problémáiról, de szó volt az itteni magyarok és a szerb kormány közötti, valamint a magyar kormánnyal való együttműködésről is.

Pásztor István, a VMSZ elnöke elmondta, hogy a nagykövetet tájékoztatta a vajdasági magyarságot érintő problémákról.

— Beszélgettünk az elvándorlás kérdéséről, arról az erőfeszítésről, amit folyamatosan teszünk annak érdekében, hogy azok, akik itt szeretnének maradni, azok itt is tudjanak maradni. Beszélgettünk a Prosperitati Alapítvány nyújtotta lehetőségekről. A vajdasági magyar közösség ma megbecsült részét képezi társadalmunknak, megbecsülnek, elfogadnak minket, nem bánt bennünket senki. Ez nemcsak a közösség szemponjából, hanem egyénileg is nagyon fontos. Ez nem volt mindig így. Ha a tíz évvel ezelőtti helyzetet a jelenlegivel hasonlítjuk össze, akkor remélem, tudjuk értékelni azt a helyzetet, amiben most vagyunk. Bármilyen politikai hullámverések is történnek, ennek az állapotnak a fenntartása mindenképp prioritást jelent. A migránskérdéssel kapcsolatban nem mindenben értettünk egyet, de ettől függetlenül elmondtam álláspontunkat, ami egyértelmű és világos. Fontos, hogy ebből az ügyből politikai poénszerzés céljából senki ne csináljon napi politikai kérdést, mert azzal gyújtózsinórt gyújt meg, aminek soha nincs jó vége — mondta Pásztor.


Szabó Attila felvételei

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..