home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Az Igaz Szó visszatérése
Martinek Imre
2014.05.28.
LXIX. évf. 22. szám
Az Igaz Szó visszatérése

Két esztendeig tartó hallgatás után kér magának ismét megkülönböztetett figyelmet a székelykeveiek havilapja, az Igaz Szó. A megszokottnál ugyan „karcsúbb” formátumban, mégis jelentős bizakodással: lesz értelme az újrakezdésnek!

Az 1997. évi indulásakor a dél-bánsági falucska helyi közösségének tanácsa által alapított Igaz Szó hírlap volt csupán, amely több éven át a kevevárai Moj Kovin lap mellékleteként jelent meg havi rendszerességgel. Önállósodása után az újság a falu kulturális életét egybefogó Székelykeve Művelődési Otthon Tájékoztatója néven kerül bejegyzésre, majd egy újabb átszervezésnek köszönhetően végre hivatalosan is megillette a falu hírlapja jelző.

Mindvégig azzal a lapszerkesztői elképzeléssel és céllal működtették, hogy lehetőség szerint minden székeli esemény és személy emlékét részrehajlás nélkül megörökítse az utókor számára. Fennállásának tíz-egynéhány esztendeje alatt a Lap százhetvenegy alkalommal szólította meg az Olvasót, rövid ideig a világhálón is megosztva közlendőjét. Pontosabban mindaddig, amíg az ún. kistérségi média működtetésére előlátott pénzösszegforrás el nem apadt. Ezt követte a válság, a meghasonlás, majd hosszas vajúdás eredményeképpen a lap leghűségesebb (fő)szerkesztőjének, kollégájának önkéntes távozása 2011 őszén.

A kialakult állapot merevségét egy ideig a falubeliek által létrehívott Facebook-oldal próbálta oldani, de mint kiderült, kellő húzóerő és frissítés hiányában a virtuális világ kínálta lehetőségek sem tudnak igazából kibontakozni. Talán ezért is döntött végül a visszatérés mellett Szatmári Mihály egykori lapszerkesztő. Mindaddig, amíg az újonnan kinevezett fiatal szerkesztő bele nem jön a reá háruló feladatok szervezésébe, logisztikai irányításába. Előzetesen annyit mondott el — és ezt az új szám vezércikkében is nyomatékosította —, hogy a lap szerkesztését György Ildikó vállalta el, akinek a régi Igaz Szó-s gárda nevében maradéktalan szakmai támogatást ígért. Az odahaza maradt és a nagyvilágban szétszóródott székelykeveiek erkölcsi és anyagi támogatására egyaránt számítva.      

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..