home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Az Európai Parlament alelnökké választotta Pelczné Gáll Ildikót
MTI
2017.01.18.
LXXII. évf. 3. szám
Az Európai Parlament alelnökké választotta Pelczné Gáll Ildikót

Az Európai Parlament (EP) egyik alelnökévé választották Pelczné Gáll Ildikó fideszes képviselőt a testület strasbourgi plenáris ülésén szerda délelőtt.

Az alelnökválasztáson 680 képviselő adta le szavazatát, amelyek közül 62 volt érvénytelen. Egy-egy alelnök megválasztásához az érvényes voksok több mint felére, azaz legalább 310 szavazatra volt szükség.

Antonio Tajani frissen megválasztott EP-elnök közlése szerint Pelczné Gáll Ildikót pontosan 310 képviselő támogatta, és választotta meg ezzel az uniós parlament egyik alelnökévé.

A képviselők tizennégy alelnököt választanak, a szavazás első körében Pelczné mellett kilenc másik jelöltnek sikerült megszereznie a szükséges többséget.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..