home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Az Erő legyen velünk!
Tóth Lívia
2015.12.13.
LXX. évf. 49. szám
Az Erő legyen velünk!

Mivel a december 18-ai megjelenésig már csak alig több mint egy hét van hátra, a világ nagy része Star Wars-lázban ég — olvashatjuk a hírekben. Nem kell ahhoz fanatikus rajongónak lenni, hogy tudjuk, ezen a napon kerül a mozikba a Csillagok háborúja című nagy sikerű filmsorozat hetedik része, Az ébredő Erő.

A messzi-messzi galaxis szerelmesei megkímélhetik magukat a jegypénztárak előtti tolongástól, hiszen Magyarországon is október 19-e óta elővételben árusítják a belépőket. Amikor a rendező a múlt század hetvenes éveinek elején elkezdett házalni a sci-fi kalandfilm ötletével, a legvérmesebb reményei sem engedték sejtetni, hogy ezt hozza a jövő. Sőt, a stúdiófőnökök sem bizonyultak látnoknak, mert sorra megtagadták, hogy pénzt adjanak ilyen ostobaságra. Történt, ahogy történt, az azonban tény, hogy a Star Wars minden idők ötödik legjövedelmezőbb sorozata lett, a soha nem volt birodalom köré pedig azóta egész üzletág — könyvek, képregények, animációs filmek, videojátékok, emléktárgyak stb. — épült. A sztori szenvedélyes ismerői kapásból idézik Yoda mester mondásait az Erőről. Például: „A Sötét oldal nem erősebb, csak simább, könnyebben járható.”

Bevallom, irigylem azokat az embereket, akiknek mostanság csak ez a gondjuk. Persze valamikor majd én is meg szeretném nézni az új epizódot, méghozzá moziban, hiszen az elsőt — mely azóta a negyedik lett a sorban — is ott láttam. Addig azonban egészen más dolgok foglalkoztatnak.

Ismét elmúlik egy év — csak én érzem úgy, hogy villámgyorsan teltek el a mögöttünk lévő hónapok, vagy valóban felgyorsult az idő? —, én pedig sokakhoz hasonlóan nem látom a kiadásaim végét, és csak sejtem, hogy a családi költségvetésben milyen súlyos mínuszokkal vészeljük át az előttünk lévő heteket. De nem azért, mert drága ajándékokat vásárolunk majd a karácsonyfa alá, a Mikulás sem érkezett hozzánk degeszre tömött puttonnyal, és egzotikus utazással egybekötött szilveszteri bulit sem tervezünk. Esetleg csak a mórahalmi fürdőbe szeretnék eljutni decemberben, hogy kihasználjam a kedvezményes kuponomat. 

Sajnos ismét nem tudom magam gondtalanul átadni a várakozás megnyugtató örömének. Pedig mennyire bíztam benne, hogy majd az idén minden más lesz. Igaz, az adventi koszorún én is meggyújtottam a második gyertyát, az ajtónkra is kikerült a karácsonyi hangulatot idéző díszítés, valahogy mégsem tudom elhinni, hogy két hét múlva itt a szeretet és a család legszentebb ünnepe, három hét múlva pedig búcsúztatjuk az óesztendőt. Nem akarok rosszkedvű vagy depressziós lenni, igyekszem mindennek a jobb, szebb, derűsebb oldalát észrevenni. És nem csak azért, mert így illik „ilyenkor decemberben”.

Igaz, hogy nem „réges-régen egy messzi-messzi galaxisban…” élünk, de mást nem nagyon tudok kívánni, mint azt, hogy az Erő legyen velünk! Ránk fér.


Az alábbi képre kattintva olvassa el a szerző adatlapját is:
Tóth Lívia

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..