home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Augusztustól a magasabb ligában
Tóth Tibor
2017.07.12.
LXXII. évf. 27. szám
Augusztustól a magasabb ligában

A Horgos 1911 felnőtt-labdarúgócsapata négy év alatt ért fel a csúcsra. Dejan Veselinov együttese a 2016/2017-es idényben megszerezte a bajnoki címet a Tisza Menti Ligában, és augusztustól a magasabb rangfokozatban, a Szabadkai Körzeti Ligában folytatja a küzdelmet.

A horgosiak impozáns mérleggel zárták az idényt, hiszen a huszonegy győzelmen kívül egyetlen alkalommal játszottak döntetlent, és mindössze kétszer hagyták el a játékteret vesztesként. Fölényük a pontok számában is megmutatkozott, mivel a második podlokányi Hajduk tizenegy, a harmadik oroszlámosi Slavija tizennyolc, a negyedik adai AFK pedig huszonegy ponttal maradt le a hatvannégy pontot gyűjtött horgosiak mögött.

— Csapatunk már az első pillanattól kezdve kiemelkedett a mezőnyből. Voltak nehéz mérkőzéseink, de a felkészülés jól sikerült, a játékosok fizikailag és pszichikailag is megfelelő állapotban küzdötték végig az idényt, az ellenfelek még a két elvesztett meccsünkön sem fociztak le bennünket a pályáról. A tizenegy pontos előnyt látva, azt hiszem, nem volt nehéz dolgunk. Ez azonban korántsem volt egyszerű. A legjobb góllövőnk, Hoksza Zsolt külföldön vállalt munkát, akárcsak Lobozár Rudolf is, így ezt a sikert nélkülük kellett kiharcolnunk. Ahogy fogytunk, úgy erősödtünk lelkileg. Minden mérkőzésen nagyon meg kellett küzdeni a pontokért, de mi tudtuk, mit kell csinálnunk, hogy elérjünk a célig. Türelmesen játszottunk, több mérkőzésen is az utolsó húsz percben késztettük megadásra az ellenfelet. Az úgynevezett forró talajú pályákon minimális különbséggel tudtunk nyerni, és mi vagyunk az egyetlenek, akik Podlokányról elhoztuk a három pontot. A kulcsmérkőzés egy, a tavasszal jócskán megerősödött, kulturált focit játszó AFK elleni találkozó volt, melyet 2:1 arányban megnyertünk — mondta Sors Róbert, a Horgos 1911 Labdarúgóklub elnöke.


A csapat Sors Róbert klubelnökkel és Dejan Veselinov edzővel

A csapatot szinte csak helybeli focisták alkották, hiszen a tizennégy horgosi játékos mellett még négy magyarkanizsai futballista szerepelt a Horgos színeiben.

— A holtpontok bennünket sem kerültek el, de sikeresen túljutottunk rajtuk. Csakis a saját erőnkre és tudásunkra alapoztunk. A felkészülési időszakban minél több mérkőzést próbáltunk játszani, így a bajnokság kezdetére már tizenegy meccset tudhattunk magunk mögött. Az első bajnoki mérkőzésre már tisztázódtak a nézeteltérések, és a csapat is összekovácsolódott. Fontos, hogy a nálunk focizó hetven gyermek ne csak a külföldi klubokból válasszon magának példaképet, hanem a saját csapatából is. A meccseken már hallani lehetett, amint egyik-másik kisfocista a felnőttcsapat tagjait csodálja — emelte ki Sors.

A közelmúltban idényzárót tartottak, melynek keretében jutalmazták a legjobb teljesítményt nyújtó játékost, a legeredményesebb góllövőt és mindazokat, akik valamilyen módon segítették a klubot az idény folyamán. A titkos szavazáson Fodor Igort választották meg a legjobb játékosnak.

— Kellemes meglepetésként ért, hogy a játékosok szerint én lettem a legjobb. Nagyon nehéz volt az idény, több csapat is szinte egyforma erőt képviselt, de mi jobbak voltunk a többieknél. A magasabb ligában a táblázat közepe táján végezhetünk. Szurkolóinknak azt üzenem, hogy készüljenek fel, jó meccseket láthatnak majd!


 A bajnoki címért járó serleget Bohata Erik csapatkapitány vette át Živko Kojićtól, a Magyarkanizsa—Zenta—Ada Községi Labdarúgó-szövetség elnökétől

A kapitányi karszalagot Bohata Erik viselte, aki elmondta, hogy csapaton belül nagyon jó a hangulat, egymásért harcoltak az egész idényben.

— Az első három fordulóban nyertünk, majd egy idegenbeli botlás következett, ahonnan felálltunk, és újabbnál újabb győzelmeket arattunk. Nagyon várjuk már a Szabadkai Ligát, a Horgosnak nem a legalsó rangfokozatban van a helye. Nem a bennmaradásért szeretnénk harcolni, úgy érzem, egy stabil középcsapat válhat belőlünk.

A horgosi csapat gólkirálya a 15 találatos Huszár Dávid, aki szintén kiemelte, hogy a jelentős előny ellenére nehéz idény áll mögöttük.

— Nagyon jó játékosok alkotják a csapatunkat, én is azért tudtam ennyi gólt szerezni, mert társaim helyzetbe hoztak, kiszolgáltak. A magasabb rangfokozatban sokkal erősebb ellenfelekkel kell megmérkőznünk. Ott is szeretném megismételni ezt a teljesítményt, és abban is reménykedem, hogy csapatunk jó helyezést ér el a Szabadkai Ligában.

A bajnokcsapat edzője, Dejan Veselinov megköszönte a klubelnök, a játékosok és a szurkolók segítségét, akik mind-mind részesei a kimagasló sikernek.

— Kiegyenlített bajnokságot zártunk, a mezőnyből 7-8 csapat korábban már játszott valamelyik magasabb rangfokozatban is. Az őszi idény végén nyolcpontos előnyt szereztünk, melyet a tavasszal növeltünk, és tizenegy pontos előnnyel zártunk a második podlokányi Hajduk előtt. A kitűnő öltözői hangulatot átvittük a pályára, a játékosok több éve együtt játszanak, harcolnak és kiállnak egymásért. Várjuk a szabadkai ligás küzdelmeket, a felkészülést július 8-án kezdjük meg.

A csapat derűlátó a magasabb rangfokozatot illetően, viszont a szükséges anyagiak előteremtése némi fejtörést okoz a vezetőségnek.

— Nagyon nehéz támogatókat találni, nem egyszerű összefogni az iparosokat, vállalatokat. Remélem, valahogy megoldjuk ezt a gondot is. Ehhez a rangfokozathoz kétszer annyi pénz kell, mint a Tisza Menti Ligához. Utazás tekintetében minimális a növekedés, de a játékvezetői költségek magasabbak, hiszen például Verbász és Topolya községből is érkeznek hozzánk bírók. A tavaszi idényben a Tisza Menti Ligában biztonsági szolgálatot kellett alkalmaznunk nemcsak a felnőtt-, hanem a pionírmeccseken is. Ez nagy többletkiadás volt klubunk számára. A nagykikindai körzetben — melybe mi is tartozunk — szigorúan betartatták az erre vonatkozó előírásokat, máshol viszont nem követelték meg a kluboktól a biztonsági szolgálat jelenlétét. Nálunk eddig is voltak emberek, akik a mérkőzések alatt a rendre ügyeltek, a biztonsági szolgálat megjelenésével tehát semmit sem javult a helyzet, hiszen továbbra is mi felelünk mindenért. Mi egy olyan körzethez tartozunk, amelyben rend és fegyelem uralkodik — jegyezte meg a klubelnök.

Infrastruktúra tekintetében a terület biztosítása a legnagyobb gond, mivel az épületek még a korábbi tulajdonos nevén vannak bejegyezve.

— Mezeink és labdáink vannak, fűnyírónk nincs, de a Komunalac vállalat mindig segít rajtunk. Egyes falubeliek viszont rendszeresen megpróbálják lerombolni azt, amit mi felépítünk, és sokszor sajnos sikerrel. A pályát körülvevő kerítést meg kell javítanunk, a segédpályát jobb állapotba hoznunk, a lelátót pedig egy kicsit át kellett rendeznünk, mert a deszkákat az említett falubeliek a télen elvitték tüzelőnek — magyarázta Sors.

A klubban nagy hangsúlyt helyeznek az utánpótlás-nevelésre. Az elmúlt idényben két korosztályos csapat játszott a megfelelő ligákban, és mindketten — a Futball 7-ben és a Futball 9-ben versenyzett csapat is — a harmadik helyen fejezték be a pontvadászatot. A siker értékét az is növeli, hogy a horgosi gyerekek a generációváltás miatt egy évvel fiatalabbak voltak ellenfeleiknél. Az ősztől e két korosztályos együttesen kívül a klub még egy csapatot szeretne indítani a megfelelő utánpótlásligában.

A játékosok most aktív pihenőn vannak, ami annyit tesz, hogy kispályás tornákon tartják magukat formában, majd a bajnokság kezdetéig négy-öt barátságos mérkőzés is a tervek között szerepel. A Szabadkai Körzeti Liga idénye augusztus 13-án vagy 20-án kezdődik.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..