home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Asztaldíszek adventre
(re)
2014.11.26.
LXIX. évf. 48. szám
Asztaldíszek adventre

Itt az advent, a karácsonyt megelőző ünnepi várakozás időszaka. Ez alkalomból díszbe öltöztetjük nemcsak a lelkünket, hanem az otthonunkat is.
Íme néhány ötlet, melytől kellemes, karácsonyi hangulatunk lesz.

Adventi asztaldísz — a konyhából

Egy-egy szokatlan anyag felhasználásával is csodálatos adventi díszt varázsolhatunk az asztalra, és ehhez még csak ki sem kell lépnünk otthonunk melegéből. Szükségünk lesz egy kuglófsütő-formára, egy-két nagy marék csipkebogyóra (szárított vagy akár friss is szóba jöhet) vagy esetleg más bogyós termésre, kisebb poharakra és természetesen a gyertyákra vagy teamécsesekre. A poharakat rendezzük el a forma aljára, majd töltsük fel a formát félig a bogyóval. Tegyük a helyükre a teamécseseket, és készen is vagyunk!

Egy szépen megkötött masnival még egyedibbé tehetjük a kompozíciót!

Fák terméséből

Termésekből és mogyoróvesszőből készült ez a csodás asztaldísz. A vesszőket ragasszuk vagy kötözzük össze jó erősen, majd ragasszunk rájuk például tobozt, csipkebogyót, makkot, gesztenyét. Köréjük szinte bármilyen díszítőelem odailleszthető. Fontos, hogy ne csillogjanak, inkább maradjunk a natúr anyagoknál!

Hagyományos asztaldísz

Egy tál aljára fenyőágakat helyezünk, középen ragasztóval rögzítve. Erre kerül a toboz, a csipkebogyó, a kék bogyós termések, a gyertya és a karácsonyi díszítésű szalag. A kompozíció rögzítéséhez használjunk könnyen hajlítható drótot, melyet el tudunk rejteni a fenyőágak között. 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..