home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Angyal szállt le Kishegyesre
Tomek Viktor
2007.01.03.
LXII. évf. 1. szám
Angyal szállt le Kishegyesre

Magdi és rajongói - Szabó Attila felvételeDecember 23-án a kishegyesi Ady Endre Kísérleti Általános iskola tornatermében jótékonysági koncertet adott a 2006. év legjobb hangja: Rúzsa Magdolna. A belépőjegyekből összegyűlt pénzt a szabadkai Kosztolányi Dezső Diáksegélyező Egyesület kapta me...

Magdi és rajongói - Szabó Attila felvétele

December 23-án a kishegyesi Ady Endre Kísérleti Általános iskola tornatermében jótékonysági koncertet adott a 2006. év legjobb hangja: Rúzsa Magdolna. A belépőjegyekből összegyűlt pénzt a szabadkai Kosztolányi Dezső Diáksegélyező Egyesület kapta meg. Magdi színpadra lépése előtt Rúzsa Mária, Magdi édesanyja és Sipos Berta nyugalmazott pedagógus köszöntötte a közönséget, ezután az általános iskola növendékei következtek egy-egy zene-, illetve táncszámmal, fellépett Csőke Márk, Frindik Ivóna, Cékus Lenke, Perović Gordana és még mások. Az egyórás hangverseny alatt több ismert szerzeményt énekelt Magdi, azonkívül az Ördögi Angyal című CD-jéről - mellyel immár platinalemezt nyert - is válogatott néhány sikerszámnak ígérkező alkotást.
Jó érzés adni
Rúzsa Mária elmondta, hogy kora ősszel egy minimegasztárt rendeztek az iskolában, és most ezen a jótékonysági koncerten azok a gyerekek léptek fel, akik akkor egy-egy kategóriában a legjobbak lettek.
- A verseny során mindig tudtuk, hogy sokat köszönhetünk a vajdasági magyarságnak, amiért mindvégig mellettünk voltak. Úgy érzem, hogy ez a legszebb módja annak, hogy viszonozzuk a szeretetüket. A hangverseny teljes bevételét a diákok megsegítésére szánjuk, és lehet, hogy ezzel egy újabb tehetség kibontakozását segítjük elő. Nagyon jó érzés adni, ám jó lenne még többet adni.
Hogy miért épp a KODDE-ra esett a választásuk? Mária elmondta: azért, mert annak idején Magdit is ez a diáksegélyező támogatta. A jótékonysági koncertre mintegy 300-an váltottak jegyet, noha ennél jóval nagyobb számú közönségre számítottak, de így szép összeg gyűlt össze a szabadkai diáksegélyező egyesület számára: 51 266 dinár.
,,Maradandót szeretnék alkotni
Rúzsa Magdi a hangverseny után fáradhatatlanul osztogatta aláírását a rajongóinak, majd azt követően készségesen válaszolt néhány kérdésünkre is. Az Ödögi Angyal c. CD-lemezen augusztus vége óta dolgoznak, több zeneszámnál a dalszöveg írásba is besegített, és az egyik dal teljesen az ő munkája.
- Nagy tempóban kellett dolgozni, mert szorított az idő, és elég nehéz volt, mert három napot tudtam stúdióban tölteni, a többi napokon pedig koncerteztem. Szerencsés vagyok, mert olyan kiadót sikerült találnom, amellyel nagyon könnyen ki tudtam jönni, nekik is hasonló volt a stílusuk, és nem akartak rám kényszeríteni valami olyasmit, amit nem kedvelek, minden úgy sikerült, ahogy én akartam. Bármennyire feszített volt is a tempó, azt gondolom, a lemez jól sikerült.
Magdi az utóbbi időben nagyon sok jótékonysági koncerten vett részt, és tulajdonképpen csak Vajdaság maradt ki. Ez amiatt történhetett meg, mert nagyon ritkán jár haza. A december 23-i est ezt volt hivatott pótolni. Bevallása szerint most már Magyarországon és Vajdaságban is egyformán otthon érzi magát. A terveiről elmondta, hogy tovább szeretne koncertezni.
- Szeretek kis lépésekben haladni, és pillanatnyilag a koncertek megszervezésére összpontosítok. Jövőre már csak élő fellépéseket vállalok. Már a kezdetén eltökéltem ugyanis, hogy maradandót szeretnék alkotni, és ehhez is tartom magam. Ahhoz, hogy ezt elérhessem, meg kell vonni egy határt, nem szeretnék néhány év múlva eltűnni a porondról.
Végezetül Magdi elmondta, hogy a következő lemezére - mely meglepetést is tartogat - még legalább egy évet kell várniuk rajongóinak.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..