home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Ajánlom figyelmetekbe a Babyt!
Zvekán Péter
2019.01.10.
LXXIV. évf. 1. szám
Ajánlom figyelmetekbe a Babyt!

A Clean Bandit nemzetközi áttörését a 11 millió eladásszámú Rather Be című kislemez és a 2 millió példányban elkelt New Eyes című debütáló album hozta meg még 2014-ben.

Az úttörő, Grammy-díj-nyertes és hatszoros BRIT-szoborra jelölt csapat sikere a számos zenei stílust érintő repertoárban rejlik.

A klasszikus, elektronikus, pop, dance és R&B műfajok egyedülálló kombinálása a három bandita, Grace Chatto, Jack Patterson és Luke Patterson védjegyévé vált. A Clean Banditnek eddig több mint 35 millió kislemeze kelt el világszerte, 3 milliárd streamlejátszást generáltak, és 3,5 milliárd YouTube-kattintásnál járnak. A zenekar toplistás slágerei többek között olyan neves nemzetközi előadók közreműködésével készültek, mint Zara Larsson, Jess Glynne, Julia Michaels vagy Anne-Marie, aki a Rockabye című felvételhez adta hangját.
 


 

A lényeg, hogy a csapat idáig is sok jó dalt tett le az asztalra, de most valami igazán különlegessel állt elő. A címe nemes egyszerűséggel csak annyi lett, hogy Baby, melyet Marinával és Luis Fonsival közösen dobtak piacra. Úgy gondolom, ez a párosítás egyszerűen tökéletes ehhez a szerzeményhez. Egyrészt szeretném, ha Luis a Despacito után ismét dobbantana egyet — ami lehet, hogy ezzel a számmal nem sikerül, de azért biztos, hogy egy időre ismét a magasba emeli —, másrészt a srác spanyol virtusa sokat ad a dalhoz. Az énekesnő Marina hangja pedig ismerős lehet, a srácok ugyanis vele készítették el a Disconnect című dalukat. A görög származású nőnek annyira egyedi a hangja és talán még az éneklési technikája is, hogy azt vagy nagyon szeretik az emberek, vagy nagyon nem. Mindenesetre egyelőre úgy tűnik, többen vannak azok, akiknek bejön. A lényeg, hogy jó párosítást talált ki a Clean Bandit.
 


A dalnak pedig a klipje sem semmi. Azt mutatja be, amint a főhősnő éppen hozzámegy Luis Fonsihoz, ám emlékei folyamatosan visszahúzzák őt egy kamaszkori szerelemhez, mely nem egy férfihoz, hanem egy nőhöz fűződik. Bemutatják, hogy a két fiatal lány hogyan talál egymásra, a társadalom pedig hogyan nem fogadja el ezt a szitut, ezért egy idő után arra kényszerülnek, hogy útjaikat szándékosan más irányba tereljék. Amit persze lehet erőltetni, de a két ember közötti kapcsolat valahol mélyen mindig életben marad. S amíg tart az esküvő, Marina azt énekli, hogy az utolsó lehetőség is elmúlt, és már más babyje vagyok. Szóval bukott a régi szerelem, marad Luis Fonsi. Lehet, hogy az általam leírt téma elsőre egy kicsit húzós lehet, de a klip megér egy kattintást, illetve maga a zene is.

Egyébként a dal még november 2-án jelent meg, de máris túlszárnyalta a 100 milliós megtekintést a YouTube-on. A rádiók is csak most kezdik felismerni, és az már régi tapasztalat, hogy ha egy felvétel túléli az új év első néhány hónapját, vagyis az érdeklődés nem csökken iránta, akkor akár egy igazi nyári megasláger is lehet belőle. Szóval ajánlom figyelmetekbe a Babyt!


Nyitókép: Marina (Short-biography.com), Luis Fonsi (Aldianews.com)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..