home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Adventi pipacsos teadélután
Martinek Imre
2012.12.12.
LXVII. évf. 50. szám
Adventi pipacsos teadélután

Képünk a torontálvásárhelyi/debelyacsai Pipacs Nőegylet december 2-ai teadélutánján készült a falu vadászegyesületének otthonában, ahol a meghívottak közül az adai második helyi közösség, a bácsföldvári kézimunkakedvelők klubja, a temerini Boldog Gizella Kézimunkaszakkör, a muzslyai nők klubja, a sándoregyházai Bonnáz Sándor MME, a hertelendyfalvi Tamási Áron SZMME, az újvidéki Mimóza Kézimunkacsoport, a torontálvásárhelyi MMMK küldöttsége volt jelen és természetesen a szervezést vállaló „pipacsos” asszonyok.

Kétezer-tizenkettő adventjének első vasárnapján is koszorú került az asztalra. Négy, lángjának fellobbanására váró gyertyával. Fényüknél egy kis odafigyeléssel fellelhetjük azt az ösvényt is, amely a legrászorultabb embertársaink felé vezet. Mert ha merünk legalább önmagunkhoz őszinték lenni, be kell vallanunk, hogy a legnagyobb zsongás közepette is szeretetínségben, magánytól szenvedünk. Pedig többnyire csupán egy mosoly, egy ének, egy érintés is elegendő...
Képünk a torontálvásárhelyi/debelyacsai Pipacs Nőegylet december 2-ai teadélutánján készült a falu vadászegyesületének otthonában, ahol a meghívottak közül az adai második helyi közösség, a bácsföldvári kézimunkakedvelők klubja, a temerini Boldog Gizella Kézimunkaszakkör, a muzslyai nők klubja, a sándoregyházai Bonnáz Sándor MME, a hertelendyfalvi Tamási Áron SZMME, az újvidéki Mimóza Kézimunkacsoport, a torontálvásárhelyi MMMK küldöttsége volt jelen és természetesen a szervezést vállaló „pipacsos” asszonyok. A találkozó műsorrészében, amelyet az antalfalvi községi televízió forgatócsoportja is rögzített, a házigazda nőegylet dalkörén kívül fellépett Balassa Beáta ifjú versmondó, aki egy nappal korábban az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesületének szervezésében megtartott 13. Himnusz és Szózat Szavalóversenyen képviselte falujának és a dél-bánsági régió magyarságának színeit. A hangulatos összejövetel zenei háttértámogatásáról Bednárik Károly gondoskodott
 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..