home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
A vonat, amelyik átmegy a közönség fején
Gyurkovics Virág
2012.07.26.
LXVII. évf. 30. szám
A vonat, amelyik átmegy a közönség fején

* Számodra mi a humor? - Az, amin nevetnek az emberek, ami aktuális és működik. * Milyen szerepe van a humornak a mostani társadalomban?- Az emberek szeretnek kikapcsolódni. Számunkra az a legjobb elismerés, ha egy előadás után azt mondják nekünk, hogy ''nem emlékszem semmire”,...

* Számodra mi a humor?
- Az, amin nevetnek az emberek, ami aktuális és működik.
* Milyen szerepe van a humornak a mostani társadalomban?
- Az emberek szeretnek kikapcsolódni. Számunkra az a legjobb elismerés, ha egy előadás után azt mondják nekünk, hogy ''nem emlékszem semmire”, Ez azt jelenti, hogy átmentél a közönség fején, mint egy gyorsvonat, és annak volt értelme, mert kikapcsoltad az embereket, kicsit elszakítottad a napi gondoktól.
* Mennyire célja a humornak, hogy a mai társadalmi problémákra reflektáljon?
- Lehet rájuk viccesen utalni, teljesen mindegy, csak az a lényeg, hogy kapcsold ki az embereket, vicces legyél, és érezzék jól magukat.
* Téged mi kapcsol ki?
- Engem a gyerekeim, a biciklizés, a sport, a futás, a főzés, az olvasás.
* Mit szeretsz olvasni?
- Most megjelent egy új ötkötetes regény, Daniel Silvának a Moszad ügynökeiről szóló sorozata, azt olvastam el, de nem vagyok megelégedve az utolsó kötettel. Egy magyar írónak a könyvét is elolvastam, Izing Róbert: Támadás az ërből címűt! A budapesti ufóinvázióról szól, nagyon vicces, mindenkinek ajánlom.
* Kit hallgatsz szívesen a kollégáid közül?
- Hivatalosan mindenkit, gyakorlatilag Bödőcs Tibit, Kőhalmi Zolit, Badár Sanyit, Hadházi Lacit, Kiss Ádámot.
* Egymástól tudtok tanulni?
- Persze, hatással vagyunk egymásra, ezért is van az, hogyha leülünk egy asztalhoz tízen, és feldobnak egy témát, hogy arra legyünk viccesek, akkor kilenc ugyanaz lesz, mert ugyanúgy gondolkodunk, de ennek van egy másik oldala is. Sokszor a poénokat is hasonlóképpen mondjuk mindannyian. Néha kellemetlen, hogy ki találta ki a poént, mindenki szeretné magának megtartani, de ki kell találni valami közös megoldást.
* Mennyire játszik szerepet a stand-up comedyben a spontaneitás?
- Reagálni kell a közönségre, hogy éppen mit csinál, ha valaki telefonál, hülyén nevet, vagy nem nevet, valaki leejt valamit, kimegy, bejön - ezeket illik úgy lereagálni, hogy hallják is, mert a közönség látja, hogy valami történik, de nem mer szólni. Ha meg én szólok, akkor az tetszik nekik, így személyesebb, az aktuális közönségnek szól az előadás.
* Kezdetben a motorhangok révén ismerhetett meg téged a közönség.
- Igen, ezeket én találtam ki. Nagyon sok Ki mit tud?-ot megnyertem, és sokszor felléptem vele.
* Ezeket minden fellépésen elsütöd?
- Nem mindegyiket és nem mindig. Attól függ, hogy milyen kedvem van. Magyarországon hatvan Dumaszínház van. Azoknak valamelyikén ezek már elhangzottak, akkor oda mindig valami újat készítek. Ha már egyszer elmondtam, általában ügyelek rá, hogy még egyszer ugyanazt ne mondjam el, mert arra nem lesz kíváncsi a közönség.
* Egy-egy fellépést külön megszerkesztesz magadban, vagy ez is spontán alakul?
- Van a Showder Klub című műsorunk, és arra mindig írunk egy 10 perces új részt, a maradék 50 perces műsoridőt pedig mindig aktuálissá tesszük. Van egy ilyen íratlan szabály, hogy ami a tévében lement, azt élőben már nem mondjuk, de mindenkinek vannak kedvencei. Azokat megtartja, és az élő fellépéseken előadja.
* Nem unod a fellépéseket?
- Én nagyon szeretem őket. Életem végéig, 180 éves koromig tudnám csinálni.
* A gyerkőceid örökölték a humorodat?
- Samu fiam, a nagyobbik, szereti utánozni a többieket, az már paródiának számít. Dani fiam meg állandóan vicceket mesél, de csak olyanokat, hogy ''Apa, mondok egy viccet. Figyelj: Krumpli van a ház tetején...” - ő a művész.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..