home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
A vajdasági származású Ducsai-Oláh Zsanett a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. új vezérigazgatója
MTI, Hét Nap
2015.04.04.
LXX. évf. 14. szám
A vajdasági származású Ducsai-Oláh Zsanett a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. új vezérigazgatója

A Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. (MNKH) pénteki közgyűlésének döntése értelmében Ducsai-Oláh Zsanett a részvénytársaság új vezérigazgatója - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) az MTI-vel. A korábbi vezérigazgató, Kerekes György megbízatását visszavonták — olvasható a közleményben.

Az új vezérigazgató kinevezése határozatlan időre szól, és április 3-ával életbe is lép.

Kifejtették: Ducsai-Oláh Zsanett az elmúlt években széles körű szakmai tapasztalatot szerzett az állami, civil és vállalati szektorban egyaránt. A közszférában középvezetői beosztásban európai uniós projekteket vezetett, majd a magyar agrárinnováció fellendítésére alapított Agrotechfood Zrt. vezérigazgatója lett. Elnökségi tagja a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségének, továbbá a Tijöttök! innovációs projektverseny programigazgatója.

A tárcánál emlékeztettek: az MNKH-t a magyar állam és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara közösen alapította azzal a céllal, hogy a nemzeti külkereskedelmi stratégiával összhangban új piacokat és üzleti lehetőségeket nyisson a magyar vállalkozások előtt. Tevékenysége révén már 26 országban nyílt magyar kereskedőház, segítve a magyar vállalkozások által létrehozott termékek, szolgáltatások és a külpiaci igények egymásra találását.


MTI Fotó: Külgazdasági és Külügyminisztérium

A minisztérium március végén azt közölte, hogy az MNKH élére már kiválasztották az április elsejével távozó Kerekes György utódját. A tájékoztatás szerint az új vezérigazgató személyét a kinevezéssel egy időben hozzák nyilvánosságra, amelyre „rövidesen sor kerül” — írták akkor.

A KKM közölte: Kerekes György februárban jelezte a miniszternek és a gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkárnak, hogy április elejétől a magánszektorban kívánja folytatni a tevékenységét. Kerekes György távozásának a Quaestor-ügyhöz semmi köze nincs — tudatta a tárca.

Az Origo hírportál korábban arról írt, hogy távozik posztjáról a MNKH, a KKM egy háttérintézményének a vezérigazgatója. Az MNKH jelentős összeget kezeltetett a csődbe ment Quaestor brókercéggel, amely március 9-én délután utalta vissza az MNKH általa államkötvényekben kezelt 3,8 milliárd forintját — írta a hírportál.

A Hét Nap korábban már két alkalommal írt Ducsai-Oláh Zsanettről. Először, amikor tagja volt annak a több mint 100 fős csoportnak, amely 2014. november végén Orbán Viktor magyar kormányfőt elkisérte Dél-Koreába. Olvassa el a cikket!: Egy üzletasszony Dél-Koreában

2014. december végén Zsanettel a munkájáról, a siker kulcsáról, üzletpolitikáról, elhivatottságról, családról és a szülőföldjéhez kötődő emlékekről beszélgettünk. Olvassa el az interjút!: A miniszterelnök csapatában

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..