home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
A vajdasági atlétika 90 éve
Tóth Tibor
2015.09.27.
LXX. évf. 38. szám
A vajdasági atlétika 90 éve

Szerdán Zentán bemutatták Táborosi László helyi sporttörténész A Vajdasági Atlétikai Szövetség 90 éve (1921—2011) című, eredményekkel, jegyzőkönyvekkel, 1020 fotóval tarkított könyvét. A bemutatón nem csak a vajdasági és az észak-bácskai atlétika jeles képviselői voltak jelen, képviseltette magát a könyv egyik recenzense, a jugoszláv atlétika legendája, a Szerbiai Atlétikai Szövetség elnöke, dr. Dane Korica is.

Táborosi munkáját méltatva elmondta, hogy a könyv korszakalkotó mű, és reményét fejezte ki, hogy a szerzőnek lesz elég ereje, munkakedve és kitartása ahhoz, hogy a százéves jubileum alkalmával is megjelentessen egy művet. A könyv másik recenzense, Ljudevit Vujković Lamić szabadkai sporttörténész kiemelte, kétségei voltak afelől, hogy a könyv idejében elkészül.

Fontosnak tartja, hogy nemcsak a versenyszámok első három helyezettje van felsorolva a könyvben, hanem a negyedik, ötödik, hatodik helyezettek is, akik nem lettek ugyan dobogósok, de az élmezőnyben voltak. Sajnálatát fejezte ki, hogy Szabadkának nincs egy Táborosihoz hasonló sporttörténésze, mert bőven akadna dolga, hiszen az észak-bácskai városnak igen gazdag a sportélete. A vendégeket Stevan Zorić, a Vajdasági Atlétikai Szövetség elnöke is köszöntötte, majd a jelenlévőknek egy negyedórás bemutatót vetítettek le a könyvben található fotókból. A régi és az újabb képek kiváló kedvcsinálónak bizonyultak, hiszen a könyvbemutató végén, egy közvetlen beszélgetés közben több kiadvány is gazdára talált.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..