home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
A tél akkor is nehéz, ha nincs hó
Balázs Szilvia
2017.01.22.
LXXII. évf. 3. szám
A tél akkor is nehéz, ha nincs hó

A Subotica-trans Utasszállító Közvállalatban már októberben elkezdik felkészíteni a járműveket a téli időszakra — mondja Fehér Opletán Zsolt műszaki igazgató.

— A tél sok nehézséget okoz a vállalatnak, mert megterheli mind a dolgozókat, mind a járműveket. A hó pedig csak egy olyan „plusz”, amely tovább nehezíti a forgalmat. Ilyenkor mindig párhuzamba kell állítani az emberi szervezetet a gépek működésével, hiszen mindkettőt fel kell készíteni a zord időjárásra. Az emberi szervezetre sajnos nem hathatunk, ezért is fordulhat elő, hogy jelenleg is — járvány idején — sok dolgozónk van betegszabadságon. A sofőrökkel kezdődött, akik az utasoktól könnyebben elkaphatják a vírusokat. Volt olyan nap, hogy húsz buszvezető jelentett beteget. Ezután a karbantartó személyzet következett, közülük most nyolcan hiányoznak. Ez a jelenség nagymértékben befolyásolja a munkánkat, főleg azért, mert egyébként is létszámhiánnyal küzdünk. Különösen sofőrökben van hiány, akik éppen ezért sokszor csak a törvény által meghatározott legminimálisabb pihenőidőt kapják meg két utasszállítás között. A létszámhiány leginkább „csúcsidőben” érződik, azaz reggel, illetve kora délután.

* Mint mondta, a dolgozó egészségének megőrzésére a munkaadó nem igazán lehet hatással. De mi a helyzet az autóbuszokkal? Azokat fel lehet készíteni a télre?

— A műszaki felkészítést október első napjaiban kezdjük meg. Minden autóbuszt alávetünk egy részletes vizsgálatnak, aprólékosan átnézünk mindent: a szíjakat, a csöveket, az akkumulátorokat stb. Ezzel kiváló eredményt értünk el eddig. Nemrég —20 fokos hidegek is voltak, de egyelőre egyetlen autóbuszunkkal sem fordult elő, hogy a fagy miatt nem indult el. Természetesen voltak kellemetlenségek, például befagyott az ajtó, ezért nem lehetett kinyitni, de más, súlyosabb meghibásodást nem jelentettek, illetve ha mégis, annak nem feltétlenül a hideg volt az oka.

* Gyakoriak a meghibásodások az autóbuszokon?

— A buszok járnak. Más kérdés az utasok kényelme, mellyel kapcsolatban el kell ismernünk, hogy a mértéke nem kielégítő. Az autóbuszok öregek. A városi, úgynevezett szimpla autóbuszok átlagos életkora tizenhét év, de a peremvárosi járatoknál sem jobb a helyzet, sőt, ott néhány jármű huszonöt-huszonhat éves. Ezek az autóbuszok — noha műszakilag teljesen rendben vannak — ma már nem nyújtanak elegendő kényelmet. A szigetelés gyenge, nem lehet rendesen befűteni, az ajtók nem záródnak megfelelően, és a gumitömítéseket sem tudjuk kicserélni, mert már nem lehet megfelelő alkatrészeket kapni. Sok panasz érkezett azzal kapcsolatban, hogy a kemény hidegek idején a buszban nagykabátban kell ülni, hogy az ember ne fagyjon meg. Sajnos mi is tudjuk, hogy ez a helyzet, de csak annyit tehetünk, hogy a régebbi autóbuszokat a hidegebb, kora reggeli órákban még nem indítjuk útnak. Viszont ez sem oldható meg mindig, hiszen minden járaton egyszerre van csúcsidő a munkára indulók miatt, és ilyenkor szinte minden buszra szükség van.

* Lehetséges az állomány „megfiatalítása”?

— 2016-ban nyolc autóbuszt vásároltunk, igaz, használtan. Minden jármű tíz évnél fiatalabb, és külföldön gyártották őket. Négyet már a nyáron forgalomba állítottunk, a másik négy a napokban indul el első útjára a Subotica-trans színeiben. Remélem, ez hozzásegít bennünket ahhoz, hogy a régi, szelelő, hideg autóbuszokat lecseréljük, hiszen a többségükben olyan fűtőrendszer van, amely álló helyzetben nem melegíti át a belső teret. Hiába ébred tehát a sofőr akár egy órával is az indulás előtt, hiába melegíti a motort, a belső tér hideg marad, csak menet közben lehet valamelyest felfűteni. Ezért fordulhat elő, hogy a buszon reggel, az „első körben” még nagyon hideg van, de később már bemelegszik. Ezen viszont nem tudunk segíteni, csak abban reménykedhetünk, hogy minél több olyan új jármű kerül majd forgalomba, amelyben már nem ilyen a fűtési rendszer.

* Az idén még nem volt részünk benne, de sokan emlékeznek rá, hogy néhány évvel ezelőtt, március közepén erős hófúvás lepett meg bennünket, és százak ragadtak az utakon. Fel lehet készülni erre?

— Az utak takarítását más vállalatok végzik, de irántuk is megértéssel kell lennünk, hiszen tudjuk, hogy néha a tíz centiméteres hó is hatalmas gondot okozhat, ha szél is társul hozzá. Hóátfúvások idején addig küldjük ki a buszainkat, ameddig az utak járhatóak. Amikor azt a hírt kapjuk, hogy egy útszakasz járhatatlan, akkor leállunk. Az ilyen esetek sajnos nem láthatóak előre. A megállók tisztítása is külön téma: több száz van belőlük a város területén és a peremvárosi településeken is. A közvállalatunknak nincsenek emberei erre a feladatra, ez évtizedek óta megoldatlan kérdés Szabadkán. Sokszor láthatták az utasok, hogy a hóesésben egyszer csak megjelenik a Subotica-trans kombija vagy autóbusza, jönnek a dolgozók havat lapátolni, de ez most szinte lehetetlen, mert nincs elegendő emberünk. Ha a sofőrt a szabadidejében küldöm el havat lapátolni, az már törvénybe ütközhet, hiszen van egy előírás, hogy két vezetés között mennyit kell pihennie. Én tehát nem foghatom munkára a pihenőidejében. Talán nem is nekünk kellene megoldanunk ezt a gondot, hanem a helyi közösségeknek, a városnak… Nem tudom, mit kellene tenni.

* A hó és a tél után beszéljünk a tervekről. Lesz-e járatbővítés? Lehetséges ez egyáltalán, ha ekkora a létszámhiány?

— Járatbővítésről nem tudnék beszélni, hiszen a kapacitásunk ennyit enged meg, ezért nagyjából a mostani menetrend marad továbbra is érvényben. A minőségen próbálunk javítani, az idén hét autóbuszt szeretnénk vásárolni. A különbség az előző évekhez képest annyi, hogy most vadonatúj járműveket is vennénk, a tervek szerint hármat, és ezek városi vagy peremvárosi járatok lesznek majd. Ha marad pénz, négy használt buszt is beszerzünk. Azért veszünk használtakat is, mert a legfontosabb cél a kapacitásunk növelése. Egy új busz árán négy használtat tudunk vásárolni, ezek a járművek pedig a mi öreg buszainkhoz képest újnak számítanak, még tíz évig biztosan problémamentesen használhatjuk őket. Ahogyan növekszik az ipari park Szabadka határában, úgy növekszik az utasforgalom is, ezért fontos a kapacitás bővítése.

* Meg lehet óvni ezeket az új járműveket? Tudjuk, hogy nálunk sajnos nem sokáig maradnak tiszták az ülések, szinte azonnal összefirkálják őket. Ezen segíthet egy kamerarendszer például?

— A kamerarendszer igen drága. Van viszont egy másik módszer, melyet elkezdtünk alkalmazni, és remélem, az idén bővíthetjük is majd, ez pedig a wifi, vagyis az ingyenes internetszolgáltatás az autóbuszokon. Személyes tapasztalatom, hogy ez elég jól leköti a fiatalokat, így kevésbé rongálnak. Természetesen ezzel most nem azt akarom mondani, hogy a fiatalok mindent tönkretesznek, de tény, hogy az utazó diákok pusztán unalomból firkálni kezdenek az ülésekre. Amióta viszont van wifi a buszokon, kevesebbet kell foglalkoznunk az üléstisztítással. A kamerarendszerről annyit, hogy tavalyelőtt az úgynevezett csuklós buszok felébe kamerákat szereltettünk a kijáratokhoz, és ezt is bővítenénk. Ez azért fontos, mert a megállóban a hosszú autóbusznak sokszor nem marad hely, hogy egyenesen beálljon — vagy a mérete miatt, vagy pedig azért, mert sok személygépkocsi-vezető (szabálytalanul) ott parkol. Ilyenkor a csuklós busz valamilyen szögben megtörik, a sofőr nem látja a le- és felszálló utasokat, ez pedig balesetveszélyes. Ezért kellettek tehát a kamerák. Az élő képet a buszvezető egy kijelzőn látja maga előtt, így elkerülhetjük a kellemetlenségeket.

* Bővítik-e a buszmegállók számát? Lesznek-e újabb kijelzők?

— Magam is utazó vagyok, munkára menet autóbuszt váltok, vagyis tapasztalatból tudom, hogy mennyit segítenek ezek a kijelzők: láthatom, hogy elérem-e a csatlakozást, és ha nem, akkor mehetek tovább egy-két megállóval… Egyelőre azonban nem tudunk újabb kijelzőket vásárolni. A megállókkal kapcsolatban a Városépítési Intézet az illetékes, úgy tudom, vannak tervek. Itt viszont meg kell említenem, hogy bizonyos helyeken nem megoldható az új megállók kihelyezése. Szabadka régi város, az utak és az épületek közötti távolság sok helyen alig néhány méter, és noha szükség van rá, de ilyen szűk helyre lehetetlen megállót építeni. Sokszor a busz nem is tud beállni. Emiatt sajnos már baleset is történt: az autóbusz beálláskor nem tudta kikerülni a megállót annak közelsége miatt, úgyhogy fellökte az oszlopot, mely súlyos sérüléseket okozva ráborult egy hölgyre. Sok helyen viszont a kerékpárút vagy a járda közelsége okoz gondot: a kerékpáros nekimehet, mert „rálóg” az útra. Akik rendszeresen utaznak, bizonyára fel is figyeltek arra, hogy néhol annyira szűk a hely, hogy még két oszlopot sem szerelhetünk fel egy tetővel, mert egyszerűen nem fér el.

* A legfontosabb kérdés, mely talán a legjobban érdekli az olvasókat: várható-e drágulás?

— Nem. A Subotica-trans autóbuszain a tervek szerint az idén nem változik a menetjegy ára.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..