home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
A szentmihályi motoros Mikulások végigjárták a falut
Kónya-Kovács Otília
2018.12.20.
LXXIII. évf. 50. szám
A szentmihályi motoros Mikulások végigjárták a falut

Szentmihályon már négy éve szokássá vált, hogy a motorok kedvelői nem konzerválják le a járgányukat Mikulás napja előtt, mert egy olyan küldetésük van, amelyhez mindenképp szükségesek a motorok is. A faluban ugyanis minden kisgyermekhez ellátogatnak, és csomagot visznek nekik.

A kicsik gyorsan hozzászoktak a motorosok akciójához, és alig várják, hogy az utcákon felbukkanjanak a vasparipák. A Mikulás-napon már kora reggel megkezdték a hallgatózást, éberen lesték, mikor fordulnak be hozzájuk a berregő motorok. Ki bátran, ki félénken, az apraja meg néha sírósan várja a piros ruhás vendégeket. De ez egyáltalán nem veszi el a Mikulás bácsik kedvét, akik kedélyesen elcsevegnek a gyermekekkel, fénykép készül emlékbe, a csomagok láttán pedig a legsírósabbak is megvigasztalódnak. A lajstromról az idén sem maradt le senki.

A motoros Mikulások az idősebb lakosokat, a véletlen járókelőket és a középiskolába induló lányokat sem hagyták ki, mindenkinek jutott tőlük valami édesség. A történet azonban még ezzel sem ért véget, mert a legkisebbek meglátogatása után az óvodásokhoz és az iskola alsó osztályos diákjaihoz igyekeztek, és nekik is szétosztottak mintegy hetven csomagot. Ezt azonban már nem tudták volna motorral megtenni, ezért egy autós Mikulás is csatlakozott hozzájuk.       

Hogy mi került a csomagokba? Minden, ami gyereknek való! Édesség, csemege, csoki, üdítő stb. Azt viszont, hogy hány vers, Mikulás bácsinak szóló mondóka hangzott el, senki sem számolta.

Az sem hagyható ki a beszámolóból, hogy a már néhány éve megkezdett elképzelést a József Attila MME és a szentmihályi Motoros Klub valósította meg, természetesen támogatások által. Ezúttal a Bethlen Gábor Alapítvány, a Rákóczi Szövetség, valamint a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége jóvoltából tudták szebbé varázsolni a falu gyermekeinek a Mikulás-várását.


A szerző felvételei

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..