home 2024. április 18., Andrea napja
Online előfizetés
A szabadkai Tanítóképző is jelen volt a Határon Túli Felsőoktatási Intézmények Fórumán
BASITY Gréta
2015.07.13.
LXX. évf. 27. szám
A szabadkai Tanítóképző is jelen volt a Határon Túli Felsőoktatási Intézmények Fórumán

Az ELTE Kárpát-medencei Nyári Egyetemén vettek részt az MTTK hallgatói — Két felsőoktatási eseményről számolhatunk be július elején: Karunk képviselő részt vettek az ELTE Határon Túli Felsőoktatási Intézmények Fórumán, valamint három hallgatónk képviselte a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kart a 20. Jubileumi ELTE Kárpát-medencei Nyári Egyetem elnevezésű programon.

A felsőoktatási fórumon részt vevő kilenc határon túli intézmény képviselői a közös képzés, a kétoldalú együttműködés, a magyar nyelvű oktatás, a tehetséggondozás, a hallgatói mobilitás, illetve az intézményi együttműködés lehetőségeit járták körül a július 6-án és 7-én megtartott tanácskozáson.

Ezzel párhuzamosan július 7-e és 11-e között megrendezték az Eötvös Lóránd Tudományegyetem 15 éves sikeres múlttal rendelkező Budapesti Nyári Egyetem folytatásaként a határon túli magyar anyanyelvű egyetemi hallgatók számára ötödször megtartott Kárpát-medencei Nyári Egyetemet, amelyen Sós Nóra, Szabó Bernadett és Lévai Dorottya képviselte Karunkat.

A négy témakörben meghirdetett speciális, kifejezetten a határon túli egyetemi hallgatókra szabott kurzusok egyre népszerűbbek, így idén rekordszámú jelentkező érdeklődött az jogtudományi, természettudományi, humán tudományi és informatikai szekciók iránt.

A Kárpát-medencei Nyári Egyetem célja, hogy lehetőséget biztosítson a határon túl élő fiatalok anyaországi anyanyelvű képzéséhez szaktantárgyuk egy-egy területén. A szakmai képzésen túl széles körű kulturális programok szervezésével biztosítják, hogy a hallgatók megismerjék a főváros nevezetességeit, valamint bepillantást nyerjenek a pezsgő budapesti diákéletbe. Reményeink szerint jövőre még több hallgató vesz részt az ELTE színvonalas nyári képzésein.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..