home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
A sportolók és a polgárok szolgálatában
Tóth Tibor
2008.09.24.
LXIII. évf. 39. szám
A sportolók és a polgárok szolgálatában

A régi medencére felkerült a műanyag sátor, az új pedig még mindig épülA szabadkai Stadion Kommunális Közvállalat, hogy továbbra is eredményesen elláthassa vállalt feladatkörét, kielégíthesse a sportolók és a sportolni vágyók igényeit, máris hozzálátott a legfontosabb felújítási munkálatok...

A régi medencére felkerült a műanyag sátor, az új pedig még mindig épül

A szabadkai Stadion Kommunális Közvállalat, hogy továbbra is eredményesen elláthassa vállalt feladatkörét, kielégíthesse a sportolók és a sportolni vágyók igényeit, máris hozzálátott a legfontosabb felújítási munkálatok elvégzéséhez. Fejfár János műszaki igazgatóval az elmúlt fürdési idényről, a Sportcsarnokban folytatott munkálatokról, valamint a hamarosan kezdődő téli idényről beszélgettem el.
- A nyárnak több mint három hónapjában kedvező időjárásban volt részünk, amit a sportolók és a fürdőzők ki is használtak. A sátrat júniusban vettük le és szeptember 9-én tettük fel, s ez idő alatt kellemes, 26 fokos víz várta a fürdőzőket. Mindössze egy alkalommal - az idény elején - kellett felmelegítenünk a vizet, amit saját pénzünkből oldottunk meg. A medence látogatottságával elégedettek vagyunk, a legmelegebb nyári napokon 800 látogatónk is volt, az átlag pedig 300 és 500 között mozgott. Örömünkre szolgált, hogy az idén szeptemberben sokkal többen látogattak el a medencére, mint tavaly ugyanebben az időszakban - mondta Fejfár János.
* A víz hőmérsékletének csökkenésével megkezdődtek a karbantartási munkálatok is.
- A sportolók igényeihez igazodva a két idény között kezdtük el a karbantartási munkálatokat: az öltözők, irodák, folyosók, vizesblokkok festését, javítását, emellett magának a medencének a felületét is újramázoltuk különleges festékanyaggal. Legutóbb három éve végeztük ezt a munkát, s most már akár a szerbiai válogatott mérkőzéseit is lebonyolíthatjuk létesítményünkben. A munkálatokra a község is folyósított eszközöket, de a saját pénzünket is felhasználjuk. Az előző önkormányzat éves tervében szerepeltek az uszodában most folyó, valamint a sportcsarnokban már befejezett karbantartási és felújítási munkálatok, ezeket hiánytalanul elvégezzük még egy sor kísérőmunkálattal együtt. A nyári idény pluszbevételéből a karbantartás minőségét emeljük.
* A polgárok mennyire elégedettek a medence nyújtotta lehetőségekkel?
- Mi is szeretnénk, ha felépülne már az új, fedett medence, s akkor polgárainknak még színvonalasabb szolgáltatást nyújthatnánk. Nálunk négy éve csaknem ugyanannyiba kerül a belépőjegy: a felnőttek számára négy éve 100 dinár volt, ma 110 dinár, a gyerekeknek maradt a véleményem szerint nagyon kedvező ár, az 50 dinár. Szeretnénk, ha a szabadkai polgárok még igényesebbek lennének, még többen ellátogatnának az uszodába, még több sportolónk lenne, s akkor még több medencére lenne szükség. Ha színvonalasabb szolgáltatást nyújthatnánk, akkor a polgárok is többet áldoznának a sportolásra, nem kellene a határon túlra látogatniuk, s arról álmodozni, hogy másoknak mennyivel szebb és jobb létesítményeik vannak, mivel azokat a körülményeket mi is meg tudnánk teremteni.
* A nyár folyamán a sétaerdei sportcsarnok is változásokon esett át.
- Július és augusztus folyamán 2000 négyzetméternyi felületet újítottunk fel, 300 négyzetméteren új, első osztályú parkettet fektettünk le, de a többi felületet is újracsiszoltuk és lakkoztuk. Több mint 1000 négyzetméteren a falat újrafestettük, ezzel is a polgárok igényességét próbáljuk serkenteni. Mindkét pálya vonalait újra kihúztuk, a röplabdapályát pedig már a nemzetközi előírásoknak megfelelően rajzoltuk ki - habár a szerb szövetség még nem fogadta el ezeket az előírásokat. Azért vagyunk, hogy a sportolókat szolgáljuk és kölcsönösen elégedettek vagyunk egymás munkájával.
* Hamarosan kezdődik a korcsolyaidény. A városi műjégpályával mi a helyzet?
- A műjégpálya mellett az extrém sportok hívei számára kiválasztottunk egy nagyobb területet, ők aztán bekerítették, mi pedig az aszfaltozásban segítettünk nekik. Így a fiatalok nem a köztereken, hanem zárt területen, felügyelettel hódolhatnak kedvenc sportjuknak. A műjégpályával kapcsolatban elmondhatom, hogy évekkel ezelőtt új kompresszorokat vásároltunk, s hamarosan a pályán is megkezdődnek a munkálatok: a jég hizlalása, a pálya és a védőpalánk újrafestése, az öltözők, mellékhelyiségek felújítása. A műjégpálya időjárásfüggő, s mihelyt az idő megengedi, hizlalni kezdjük a jeget, amit egészen nőnapig jó lenne fenntartani.
* Ha jól tudom, az iskolák számára kedvezményes sportolási lehetőséget is nyújtanak.
- Felhívnám a tornatanárok és az iskolaigazgatók figyelmét, hogy kedvezményesen használhatják létesítményeinket, ezáltal kibővíthetik a tornaórán végzett tevékenységüket. Ezt nagyon fontosnak tartjuk, hiszen az iskolákból kerülnek ki a jövő sportolói. Nagyon jól együttműködünk a Kosztolányi Dezső Nyelvi Gimnáziummal, melynek a tanulói csoportosan, kedvezményesen látogatták az uszodánkat. Köztük sok a vidéki diák, akiknek erre a saját településükön nincs módjuk. Tanulmányaik végeztével ezek a fiatalok már úgy térnek vissza szülőfalujukba, hogy kialakult bennük az úszás igénye, s így nagyobb esély mutatkozik arra, hogy Magyarországhoz hasonlóan a mi régiónkban is egyre több fedett uszoda létesüljön. A Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karral is példásan együttműködünk, ami szintén nagyon fontos, hiszen ők leendő pedagógusokat képeznek, akiknek majd a sport szeretetére is nevelniük kell a gyerekeket. A felsoroltakon kívül a Bosa Miličević Közgazdasági Középiskolával és egy topolyai oktatási intézménnyel is kitűnő kapcsolatokat ápolunk. A korcsolyázni vágyó diákoknak is nyújtunk kedvezményeket. Az óvodások délelőttönként már évek óta bérmentve használhatják a korcsolyapályát. Már több éve önerőből korcsolyákat vásárolunk, s bérbe adjuk őket, ezáltal több gyereknek adva lehetőséget ennek a szép sportnak a művelésére. Reméljük, hogy a korcsolyaidény is sikeres lesz, s alkalmazottaink is sokkal nagyobb lelkesedéssel teszik a dolgukat, ha látják munkájuk eredményét. Akkor lehetünk igazán elégedettek, ha sportolóink is jó eredményeket érnek el és a polgárok is jól érzik magukat sportolás közben nálunk - zárta beszélgetésünket Fejfár János, a Stadion KKV műszaki igazgatója.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..