home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
A rekordok fesztiválja
Szakáll Laura
2013.09.04.
LXVIII. évf. 36. szám
A rekordok fesztiválja

Több szempontból is felülmúlta önmagát az idei Interetno Fesztivál. Rekordszámú ország képviseltette magát s újdonságokkal bővült a rendezvény kínálata. Az érdeklődés is hatalmas volt, esténként ugyanis 8-10 ezer ember látogatott el a különféle nemzetek toleráns városába, Etnopolisba.

A sikeres fesztivál mögött egy jól működő csapat áll: a Népkör munkatársai, Bodrogi Béla, a rendezvény főtitkára, Bodrogi Hajnalka ügyvezető, valamint Rumenyákovity Karlo és Szulovszki Szilvia szervezők. A multikulturális rendezvényt Bodrogi Hajnalka értékeli:

— A Népkörben tevékenykedő fiataloknak köszönhetően egy nagyon jó csapat alakult ki az Interetno Fesztivál megszervezésére. Ahhoz, hogy a rendezvény ilyen jól sikerüljön, sok segítő kézre volt szükségünk. Az intézményünk elnöksége, dr. Takács Mártával az élén pedig a stabil háttérről gondoskodik évről évre. A látogatók véleménye fontos számunkra. Csupa kedvező visszajelzést kapunk az emberektől. Sokan azt mondják, hogy ez volt az eddigi legjobb, legsikeresebb fesztiválunk. Ez arra ösztönöz bennünket, hogy tartsuk ezt a színvonalat. Végre méltán büszkék lehetünk arra, hogy a Népkör Magyar Művelődési Központ szervezi meg a város legnagyobb fesztiválját. Jó házigazdaként lehetőségeink szerint eleget teszünk a különféle országokból érkező fellépők kéréseinek, gondoskodunk arról, hogy jól érezzék magukat Szabadkán. Úgy érzem, hogy az Interetno minden nyár végén a város legékesebb színfoltja. Ezt az is alátámasztja, hogy esténként 8-10 ezer ember látogatott el Etnopolisba. A kirakodóvásárunk is eredményes volt, a hangulatát nagyban meghatározta a tér megfelelő kihasználása. A kézművesek elégedettek voltak, mivel ülőhelyet, világítást biztosítottunk nekik. Többen azonban nemtetszésüket fejezték ki a színpad elhelyezésével kapcsolatban. Örülnénk annak, ha a város vezetői segítenének abban, hogy jobb helyet találjunk a színpadnak, ahol még több ember elfér. Ötleteink vannak ezzel kapcsolatban, de megvalósulásuk nemcsak tőlünk függ. A borutcára és a gasztronómiai részre is nagyobb hangsúlyt helyezünk a jövőben, például sokkal több ülőhelyről szeretnénk gondoskodni. Igyekszünk a kéréseknek eleget tenni, persze ehhez szükségünk van az önkormányzat támogatására.
Jólesik, hogy a külföldiek elégedetten távoznak, tetszik nekik a város, és a népkörösök vendégszeretete is lenyűgözte őket.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..