home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
A nővérke újrahasznosít
Szerda Zsófi
2015.12.13.
LXX. évf. 49. szám
A nővérke újrahasznosít

Antal Csilla a gyermekek réme és angyala is, hiszen védőoltásokat ad, és ellátja a beteg apróságokat, megvigasztalja őket, és (ha tudja) megnyugtatja.

Mindezt a Szabadkai Gyermekorvosi Rendelőintézetben, ahol nővérként dolgozik. Emellett remek ízléssel megáldott hölgyemény, aki úgy készít kitűzőket és fülbevalókat, hogy újrahasznosít. Recycling art. Kövessük a példáját!

Mindenki talál otthon régi, nem használt bedzseket, terméket reklámozó csúnya kitűzőket vagy „szellemileg kinőtt” darabokat, melyeket nagyon szépen át lehet varázsolni. Készíthetünk gyűrűt, fülbevalót (klipsz formájában) és akár övcsatot is a kitűző mellé, így egy nagyon szép összhangot teremthetünk ruháinkkal. Ezek az ékszerek hagyományos szalvétatechnikával készülnek, viszont ahelyett, hogy rásimítanánk a leragasztózott felületre a szalvétát, összegyűrjük, ettől lesz domború. Egy egyszerű fekete ruhával tökéletes kombináció a színes kiegészítő. Mivel szalvétatechnikáról van szó, fontos, hogy vékony papírral dolgozzunk, a vastagot nagyon nehéz összegyűrni és rögzíteni. Amikor felvittük a felületre a szalvétát, lekenjük még egy vékony réteg szalvéta- vagy tapétaragasztóval, Csilla pedig erre még egy réteg átlátszó körömlakkot is ráken, ettől kapja meg a műalkotás a fényét.


A szerző fotói és videofelvétele

— Ezt az egészet még jobban meg lehet bolondítani, mégpedig egy foszforeszkáló körömlakkréteggel. Ezzel lehet játszani, mintákat felvinni a már kész kitűzőre, melyek nappali fényben nem látszanak, csak éjjel világítanak egy ideig a sötétben, ha a lakk a napfény által jól feltöltődött — mondta Csilla.

A másik eredeti „Csilla-produktumhoz” már bennfentesnek kell lennünk egy klinikán, hiszen a fülbevalók elkészítéséhez üres fecskendőkre lesz szükségünk. Bizony, jól olvasták, fecskendőkre.


Kattints a fenti képre, és... 

— Nap mint nap ezekkel a kis fecskendőkkel dolgozom, és nagyon megtetszett a hangjuk, ahogy összekoccannak, amikor kidobom őket a szemétbe. Egy ilyen alkalommal jutott eszembe, hogy felhasználhatnám őket valamire. Eredetileg egy szélcsengőt szerettem volna belőlük készíteni, aztán meggondoltam magam, és kipróbáltam, hogyan tudok belőlük fülbevalót gyártani. A fecskendőket megtölthetjük például szárított növényekkel, narancshéjjal, én egy kis csilipaprikát, tarka borsot, szárított levendulát és babot is használtam. Ezután kezdtem el kísérletezgetni, színes drótokat raktam az üvegcsékbe, nagyon mutatósak voltak, majd apró diódákat a hippipopulációnak. Aztán elindultam egy teljesen extrém irányba. Volt egy matrixos variációm, egy piros és egy kék kapszulával, a még extrémebbeknek megmaradtam az eredeti formánál és külsőnél, csak itt teljesen látszik a fecskendő, a kihúzható része is, nem csak az üvegcse. Ezt csillogó porral töltöttem meg. Az édességkedvelőknek Munchmallow-papír-gombócokkal kedveskedtem. A cigarettacsikk sokaknak már túl sok volt, ám az extravagáns fiatalok bevállalják, hiszen nem büdös, a fecskendő le van zárva, így nem potyog ki belőle semmi, és nem büdös.


fülön függ ő 100% recycled art - https://www.facebook.com/chearring/


Kattints az alábbi képre, és nézd meg a szerző adatlapját is:
Szerda Zsófi

De ne hagyd ki Zsófi honlapját se! >>> www.szerdazsofi.net
 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..