home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
A női énekesek legjobbjai 2018-ban
Zvekán Péter
2019.01.04.
LXXIII. évf. 52. szám
A női énekesek legjobbjai 2018-ban

2018-ban is rengeteg sláger zúdult ránk.

Az évek múlásával és az internet térhódításával egyre több előadót fedeznek fel, így nem csoda, hogy egyfajta zenei dömpinget élünk át — és itt csak a mainstreamre gondolok. Mint azonban mindig, most is van néhány kiemelkedő női énekes, akiért az egész világ odavan. Némelyek közülük már évek óta benne vannak a szakmában, de olyan is akad, aki csak nemrég kezdte el bontogatni a szárnyát. Lássuk, ki az, aki igazán jó évet zárt!

 

Ariana Grande


A csodálatos hangú Ari az idén is ontotta a slágereket. 2018-ban olyan dalokkal örvendeztetett meg bennünket, mint a No Tears Left to Cry, a The Light is Coming, a thank u, next, a God is a woman, a Breathin vagy a Troye Sivánnal közösen felvett Dance To This. Ez csak néhány példa az idei repertoárjából, és mind-mind megasláger lett. Hatalmas sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a Spotify szerint 2018-ban Ariana volt a legtöbbet streamelt női előadó. A sok díjon és mosolygáson kívül sajnos a rosszból is kijutott neki. Ariana két évig járt egy Mac Miller nevű rapper sráccal, akinek közben súlyos drogproblémái lettek. A fiatal énekesnő sokáig kitartott mellette, ám egy idő után be kellett látnia, hogy nem lehet örökké a srác bébiszittere, ezért az idén elhagyta. Közben ismét rátalált a szerelem, ám augusztusban éppen repülés közben kapta meg a szomorú hírt, hogy Mac drogtúladagolásban elhunyt. Ezeket tudván nem csoda, hogy Ari egy díjátadón úgy nyilatkozott, karrierje szempontjából ez az év volt a legsikeresebb, a magánéletében pedig a legrosszabb.

 

Cardi B


Cardi B the Bronx. Egyre többször és többet lehet hallani erről az extravagáns rapperről, aki az első igazi konkurense lett Nicki Minajnak. Ontja a slágereket, az USA-ban zabálják, és rengetegen akarnak vele együttműködni. Az idén az MTV Music Awardson ő lett az év legjobb új előadója. A siker sok-sok pénzzel is jár, nemrég volt benne a hírekben, hogy édesanyját egy több mint 600 000 dolláros ingatlannal lepte meg. Viszont nem volt ez mindig így. Karrierjét sztriptíztáncosként kezdte, és ezt nagyon szerette. Elmondása szerint ennek a munkának köszönhetően még húszéves sem volt, amikor már több tízezer dollár pihent a számláján. Ebből tudta a későbbiekben finanszírozni a zenei pályafutása beindítását, s ez, mint látjuk, igazán bejött neki.

 

Camila Cabello


A fiatal, kubai énekesnő először a Fifth Harmony nevű lánycsapatban tűnt fel. Az együttes sikeres volt, de rajta mindig is érezhető volt, hogy többet akar. Ennek első jelentősebb megnyilvánulása az volt, amikor szólóénekesnőként tűnt fel egy duettben Shawn Mendes mellett, az I Know What You Did Last Summer című dalban. Végül 2016 decemberében bejelentette, hogy kilép a 2013-ban megalakult csapatból, és végérvényesen a saját karrierjére fókuszál. Azóta olyan dalok kerültek ki a kezei közül, mint a Never be the Same vagy a Havana című gigasláger. Nőiesen erotikus megjelenése/tánca, elragadó személyisége és énekhangja azonnal rabul ejtette a közönséget. Arról nem is beszélve, hogy az idei MTV Music Awardson ő lett az év előadója.


Fotók: Ariana Grande (Billboard.com), Cardi B (Celebmafia.com), Camila Cabello (Billboard.com)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..