home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
A népi kerámia 800 éve Zentán
Tóth Lívia
2016.12.19.
LXXI. évf. 50. szám
A népi kerámia 800 éve Zentán

December 18-án megnyílt Zentán a Városi Múzeum XIX. aranyvasárnapi néprajzi kiállítása.

 


A szerző felvételei

A rendkívül tartalmas, szép összeállításban az érdeklődők korongozott tároló- és főzőedényeket láthatnak a zentai Városi Múzeum néprajzi gyűjteményéből. Nagy Abonyi Ágnes muzeológus, néprajzkutató, az anyag válogatója hetven fazekat, korsót, ivóedényt mutat be az 1216 és 2016 közötti időszakból. Az esemény érdekességeként a jelenlévők szakemberek segítségével a korongozás folyamatával is ismerkedhettek.    

Az egybegyűlteket Pejin Attila, a Városi Múzeum igazgatója köszöntötte, a kiállítást Bánszki Mária néprajzkutató, nyugalmazott múzeumi tanácsos nyitotta meg.

A közönség nagy tetszéssel fogadta a felsőhegyi regösöket és a zentai Délibáb Magyar Művelődési Egyesület vegyes karát. Fellépésével a karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó szokásokat idézte fel.

A népi kerámia 800 éve Zentán elnevezésű kiállítás január 31-éig tekinthető meg a Városi Múzeumban (Zenta, Fő tér 5.)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..