home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
A mi sporthőseink
Fehér Márta
2019.01.31.
LXXIV. évf. 4. szám
A mi sporthőseink

A vajdasági sportélet meghatározó alakjaival olvashatnak interjúkat, riportokat a Hét Nap (sport)újságírója, Tóth Tibor most megjelent könyvében. Karikaturistánk, Szalai Attila rajzai illusztrálják a kötetet.

— Egy történelmi jelentőségű munkát kaptunk ezzel a könyvvel, sokrétűen, sokoldalúan megvilágítja a sportolóinkat, a sportéletünket, a sporttevékenységünket, ilyet még sehol nem láttam, és bátran állíthatom, hogy az ismereteimet is bővítettem a könyv révén. Sok újat adott nekem is — fogalmazott Bencsik István, a könyvbemutató moderátora, aki maga is hosszú évtizedek óta a sport szerelmese.

— Kollégám, Szalai Attila fejéből pattant ki az ötlet. Egyszer azzal jött be az irodába, hogy mi lenne, ha kiadnánk egy könyvet, hiszen tizenöt év alatt rengeteg sportolóval készítettem interjúkat. Azt hiszem, rögtön rámondtam, hogy igen, de utána elkezdtem gondolkodni, ugyan már, könyvet kiadni, nem vagyok én sem költő, sem író, csak egy egyszerű sportújságíró! De Attila kitartásának hála végül összeválogattam huszonkilenc interjút — mesélte Tóth Tibor.

Antal Árpád, Bognár Bence, Bognár Nóra, Calbert Károly, Fazekas József, Halasi Éva, Harkai Hunor, Holpert Ervin, Jánosi Elvira, Horváth Panda Antónia, Nagy Antónia, Kubik Renáta és Tibor Márta, Kajdocsi Tamás, Katona Ervin, Kéri Valentina, Kovács Izabella, Ladányi Mihály, Ladócki Gábor, Mester Gyula, Mihájlovits Miklós, Nagy Szebasztián, Námesztovszki Attila, Nemes Viktor, Németh Lehel, Nemanja Nikolić, Ivan Pavlov, Saghmeister Gábor, Szabó Szebasztián, Szilágyi Csaba, Világos Adrianna, Zavarkó Vilmos. A velük készült interjúk kerültek be A mi sporthőseink kötetbe, közülük néhányan a könyvbemutatón is ott voltak.


Roncsák Alexander felvételei

— A Hét Nap támogatja és ösztönzi munkatársait, hogy a napi munkán túl a számunkra kedves tématerületeken valami újat alkossanak. Ez a könyv is egy ilyen közös összefogásnak az eredménye. Minden bizonnyal lesz folytatása — hangsúlyozta László Edit igazgató, majd arról is beszélt, hogy a kiadvány pozitív üzeneteket sugároz, hiszen a sportolók életútjáról példát vehetünk, kitartásukból erőt meríthetünk. 

A Magyar Médiaházban megtartott könyvbemutatón a szerzők sportmúltja is kiderült: Tibi, mint minden hajdújárási, focizott, majd bíráskodott is, aztán lábtoll-labdázott, visszavonulása óta heti két-három alkalommal röplabdázik. Attila nyolc évig szertornázott, egy évig focizott, most pedig biciklizik, a könyv tördelője, Lackó Lénárd pedig biliárdozik.

A mi sporthőseink a Hét Nap Lapkiadó Kft. gondozásában jelent meg, a Magyar Kormány, a Nemzetpolitikai Államtitkárság, a Bethlen Gábor Alap és a Magyar Nemzeti Tanács támogatásával.

Szerkesztőségünkben megvásárolható, a 024/555-181-es telefonszámon vagy az office@hetnap.rs e-mail-címen pedig megrendelhető.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..