home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
A mezőgazdasági utak javítása
(Tha)
2015.10.09.
LXX. évf. 40. szám
A mezőgazdasági utak javítása

Zenta község önkormányzata három éve folyamatosan gondot visel a városon kívüli és a mezőgazdasági utak felújítására, javítására. Erre a célra az idén is 15 millió dinárt láttak elő. Az összeget önerőből, az állami földek bérbeadásából teremtették elő.

Céglédi Rudolf polgármester az újságírók kíséretében megtekintett néhány helyszínt, ahol nemrégiben munkálatok folytak.

--A Pánában sok zentainak van gyümölcsöse és hétvégi háza, de az oda vezető út már nagyon rossz állapotban van. Egy szakasza, 550 méter, nemrégiben új aszfaltburkolatot kapott és ki is szélesítették. A Mákosban, ahol szintén gyümölcsösök vannak, a legforgalmasabb utat 1200 méter hosszan kőzúzalékkal szórták fel. Ugyanez történt a Karjadi úton, ahol a tavaly elkészült 800 méteres rész folytatásában még mintegy 700 méteren javult a mezőgazdasági út minősége. Úgy gondolom, ez nagy segítség a termelőknek, mert így az esős őszi hetekben is meg tudják közelíteni a termőföldeket és könnyebben elvégezhetik a betakarítást – mondta a polgármester.

Az elhangzottakhoz hozzáfűzte, szinte az egész község területén folytak ilyen munkálatok, például Felsőhegy mellett, Adahatáron és Kevi környékén. Bogaras és Adahatár körzetében még vannak lakott tanyák, ahol az utak járhatóvá tételével nagy szolgálatot tettek az ott élőknek. Ceglédi Rudolf reméli, hogy ez a tevékenység a jövő évben is folytatódik.     








Herédi Krisztián felvételei

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..