home 2024. április 16., Csongor napja
Online előfizetés
A megtermelt termény ünnepe
Tóth Tibor
2015.10.05.
LXX. évf. 39. szám
A megtermelt termény ünnepe

Habár az időjárás nem volt kegyes a szervezőkhöz, és néhány programot el is kellett halasztani, a 47. Hajdújárási Szüreti Napok három napja kitűnő hangulatban telt, és mindenki megtalálta azt a foglalatosságot, amely leginkább lekötötte a figyelmét.

A helyi közösség udvarában megtartott ünnepélyes megnyitón elsőként Haskó István, a hajdújárási helyi közösség közgyűlésének elnöke köszöntötte a megjelenteket. Ünnepi beszédében Hajdújárás első embere kiemelte, hogy évről évre egyre nehezebb megszervezni a szüreti napokat, de a csapatmunkának hála, melyből a falu apraja-nagyja kivette részét, minden évben sikerült megszervezni a rendezvényt, mely egyúttal a falu napja is. A köszöntő elhangzása után ft. Zsellér Attila hajdújárási plébános szabadtéri, gyümölcsszentelő szentmisét celebrált, majd a gazdag, a homokvidék csodálatos terméseit bemutatató terménykiállítást Maglai Jenő, Szabadka polgármestere nyitotta meg.

— A szüreti napok a falu jelképe, hiszen a szüret, a szőlő- és a gyümölcstermesztés nagymértékben Hajdújáráshoz köthető. A település polgárainak többsége szőlészetből és gyümölcsészetből él, és ebből a szempontból különösen fontos az a ragaszkodás, amelyet a falu vezetősége és lakosai kifejeznek a szüret befejeztével, a szüreti napok megünneplésével. A rendezvény összekovácsolja az embereket, Hajdújárásban pedig megvan az az erő, amely szükséges egy ilyen esemény megszervezéséhez. Lehetőségeihez mérten az önkormányzat továbbra is támogatni fogja ezt a rendezvényt — mondta Maglai, majd a szalag átvágásával megnyitotta a 47. Hajdújárási Szüreti Napokat.

A szombat a sport és a szórakozás jegyében telt. Az alsós diákok számára tervezett szüreti napi ügyességi versenyek elmaradtak, viszont az öregfiúk nemzetközi kispályáslabdarúgó-tornáját megtartották, melyen a hajdújárásiak diadalmaskodtak, a jánoshidaiak és a médiaválogatott előtt. A délután folyamán a helyi közösség udvarában motorostalálkozóra, az iskolában női röplabdamérkőzésekre került sor, a nap pedig retró bulival ért véget.

Vasárnap a hagyományos szentmise után pálinkát és bort kóstolhattak az érdeklődők, éhségüket pedig marhapörkölttel és birkapaprikással csillapíthatták. A háromnapos rendezvény színvonalas művelődési műsorral fejeződött be. Előbb Haskó István, Hajdújárás, majd Farkas Imre, Előszállás polgármestere köszöntötte a megjelenteket. Ezután a műsor szórakoztató részében a helybeli Lifka Sándor Művelődési Egyesület, a Palics Magyar Művelődési Egyesület, a királyhalmi Petőfi Sándor ME, a szabadkai Tálentum Egyesület és a Juhász zenekar lépett fel.


Most pedig tekintse meg a cikkhez kapcsolódó képgalériát is, melyet kicsit lejjebb megtalálhat!

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..