home 2024. április 18., Andrea napja
Online előfizetés
A magyar kultúráért és oktatásért
Martinek Imre
2018.06.10.
LXXIII. évf. 23. szám
A magyar kultúráért és oktatásért

A Bethlen Gábor Alapítvány „A magyar kultúráért és oktatásért” pályázatán kapott kerettámogatással, továbbá a torontálvásárhelyi Moša Pijade Általános Iskola és a József Attila Művelődési Otthon együttműködése révén valósult meg június 9-én a dél-bánsági település magyar tannyelvű iskolásainak — szám szerint hatvankét diák és tizenegy (kísérő)pedagógus — anyaországi tanulmányútja.

Mottó: Ahhoz, hogy tisztelni tudd a másokét is, mindenekelőtt a saját kultúrádat kell ismerned

 


Fotó: Szenti Zsolt

Az egynapos kirándulás célállomása az ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark volt, benne a Feszty-körkép megtekintésével, illetve a skanzenben tett látogatással. Az Árpád népe elnevezésű múzeumpedagógiai foglalkozások a nomád életmód sajátosságait – a jurtában élés rendjét és a mindennapi eszközök használatát hozták testközelbe, a 3D-s filmvetítés során pedig a magyar történelem képkockái peregtek le a látogatók előtt.

A projektum koordinátora Tóth-Horváth Andrea német szakos tanárnő volt.


Fotó: Tóth-Horváth Andrea

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..