home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
A községi nyelvtan- és nyelvhelyességi verseny eredményei
(kkgy)
2017.03.21.
LXXII. évf. 11. szám
A községi nyelvtan- és nyelvhelyességi verseny eredményei

A zentai Emlékiskolában a hétvégén rendezték meg a községi anyanyelvi és nyelvhelyességi versenyt, melyen az általános iskolák felsős tagozatainak több mint hatvan legjobb nyelvtanosa mérte össze tudását.

Minden felsős tagozatról a három legmagasabb pontszámot elért versenyző jutott tovább a körzeti vetélkedőre, melyet április 9-én rendeznek meg.

Az ötödikesek kategóriájában az első helyezést azonos pontszámmal Burány Imola, az Emlékiskola tanulója és Fajka Zsóka, a felsőhegyi Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola diákja érdemelte ki. Második lett Jovanović Nina szintén a felsőhegyi Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskolából, harmadik pedig Gere Katalin az Emlékiskolából.

A hatodik osztályosoknál Bognár Lili lett első, második helyen Száraz Sonja végzett, mindketten a Thurzó Lajos Általános Iskola tanulói. Azonos pontszámmal ketten osztják a harmadik helyet: Fügedi Máté (Tornyos, Tömörkény István Általános Iskola) és Szénási Dávid (Zenta, November 11. Általános Iskola).

A hetedik osztályosoknál az első helyen Bűn Kitti (November 11. Általános Iskola) és Terhes Virág (Emlékiskola) végzett azonos pontszámmal, második Csízik Boglárka (Emlékiskola) lett, a harmadik helyet szintén azonos pontszámmal Pék Sára Borbála (November 11. Általános Iskola) és Beszédes Sára (Emlékiskola) érdemelte ki.

A nyolcadikosok közül a legjobbnak Fodor Kinga bizonyult a Thurzó Lajos Általános Iskolából, második lett Szitás Dorina, a harmadik helyet ketten osztják: Kecskés Rozi és Kiss Eszter. Mindhárman a November 11. Általános Iskola tanulói.

A körzeti döntőbe bekerült diákokat Kormányos Katona Gyöngyi, Molnár Szilvia, Pék Domonkos Ibolya, Sok Kornélia, Urbán Szabó Ibolya és Zabos Edit magyartanárok készítették fel a versenyre.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..