home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
A kockás has és az évi egy nyári sláger története
Zvekán Péter
2014.09.09.
LXIX. évf. 37. szám
A kockás has és az évi egy nyári sláger története

Nyilván nem ennyire egyszerű a helyzet, de mindjárt kifejtem, mire is gondoltam. Ahogyan a férfiak örömmel szemlélik az előnyös külsejű énekesnőket, úgy a hölgyek is szívesen legeltetik szemüket a kockás hasú énekeseken. A külalak után jöhet a mögötte rejlő tartalom. Jason Derulo esetében ez nyaranta egy sláger. Csupán egy, de az mindig nagy siker. Tavaly a Talk Dirtyvel tarolt, az idén pedig a Wiggle-re rázza mindenki a klubokban.

Sajnos nem mondhatom, hogy Jason hirtelen, kemény munka nélkül vált híressé, annyira fanatikus ugyanis, hogy — a fene tudja, hogyan csinálta, de tény — már tizenhat évesen olyan előadóknak írt dalokat, mint P. Diddy, Pitbull vagy Sean Kingston. Az én generációm tagjai ilyen idősen azon gondolkodtak, milyen taktikával győzzék meg szüleiket, hogy vegyenek nekik egy APN 4-est vagy 6-ost. Jason ehelyett dalokat írt. Ennek a kitartásnak az lett az eredménye, hogy 2006-ban megnyerte a Showtime at the Apollo nevű tehetségkutató nagydíját, aminek köszönhetően felfigyelt rá J. R. Rotem zenei producer. Rövid időn belül szerződést kötöttek, és egy évvel később Jason ráénekelhetett Birdman Bossy című dalára. Ez persze még nem elégítette ki a fiatal, feltörekvő énekest, de legalább tudta, hogy jó úton halad. Miután évekig csak háttérszerepet kapott mások dalaiban, 2009-ben végre elkészülhetett az első saját száma, a Whatcha Say.

Az igazi elismerésre azonban még sokat kellett várnia. Noha voltak kisebb-nagyobb sikerű szerzeményei, az első gigaslágere csak 2013-ban jelent meg. Ez volt a Talk Dirty, melynek hangzása teljesen elütött az addig hallottakétól — ezért Ricky Reed producer a felelős, aki a dalt eredetileg nem is Jasonnek szánta, hanem a legendás Missy Elliottnak. A jellegzetes dallamot pedig „kölcsönvették”, amit nem is titkoltak. Eredetileg egy izraeli együttes, a Balkan Beat Box Nu Med című albumán volt hallható. A BBB dallama alá kevertek egy kemény RnB-alapot, Jason pedig maga mellé vette az amerikai hiphopénekest, 2 Chainzt. Ez az egyveleg tarolt, és 2013-ban nem volt olyan rádió, ahol ne ez szólt volna.

Aki pedig azt hitte, hogy ez csak egyszeri alkalom, tévedett. Jason ugyanis az idén előállt az új megaslágerével, a Wiggle-lel, amely egy átlagosnál jóval nagyobb és formásabb hátsójú hölgyről szól, aki nem tud mit kezdeni a fenekével. A dal szerint a megoldás: wiggle, wiggle, azaz egyszerűen csak ráznia kell. Szóval adva van egy könnyen értelmezhető szöveg, továbbá — a Talk Dirty című kliphez hasonlóan — Jason kockás hasa, de ezúttal valami újjal is elő kellett állnia. Ez pedig nem volt más, mint a hiphopmogul, Snoop Dogg. Jason az All-Star Game-en futott össze vele, és felvetette neki az együttműködés ötletét. Miután az öreg róka meghallotta a dalt, csak ennyit mondott: „48 órán belül jelentkezni fogok!” S Jason Derulo elmondása szerint pontosan így is történt. Snoop felhívta, majd felvették a Wiggle-t. Ezzel az idén is az övék lett a nyár egyik legnagyobb slágere, melyet a klubokban szívesen játszottak.

Nyilván hosszú volt az út, de úgy tűnik, Jason Derulo rátalált a nyári slágerek gyártásának receptjére. A ritmus jó, a szöveg laza, a klip pedig tele van kigyúrt férfiakkal és elképesztően jól táncoló, tökéletes alakú nőkkel. A fiatalok pedig imádják. A jelek szerint manapság ez kell a sikerhez. Én nem ellenkezem...

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..