home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
A kézi aratás hagyománya még él
Borbély Tivadar
2017.07.05.
LXXII. évf. 26. szám
A kézi aratás hagyománya még él

Muzslyán a hétvégén megtartották a XXXIV. Aratóversenyt

Július 1-jén, a helybeli Fókusz Klaszter — Családi Gazdálkodók Egyesületének szervezésében Muzslyán 34. alkalommal került sor a hagyományos Aratóversenyre és első ízben az úgynevezett Halas Napra.

A szép számban megjelent versenyzők és érdeklődők a Muzslai Petőfi Sándor MME előtt gyülekeztek. Sztojkó József muzslyai tanácselnök, Saša Santovac, Nagybecskerek alpolgármestere és Ótott Róbert tartományi mezőgazdasági titkárhelyettes köszöntője után alkalmi műsor kezdődött, melyben a művelődési egyesület szakcsoportjai és a Szervó Mihály Általános Iskola tanulói léptek fel népdalokkal és néptánccal.

A Napsugaras-tó melletti Pony Farm közelében elhelyezkedő búzatáblához érve Kalapis Sztoján atya megáldotta a versenyzőket, a hagyományos aratási reggelit és a termést, majd a kézi aratás mozzanatainak felelevenítése és bemutatása következett. Az idei eseményen 21 csapat vett részt, mégpedig Vajdaságból, Magyarországról, Romániából és Szlovéniából.

Az egész napos rendezvény alatt az odalátogatók megtekinthették a helyi civil szervezetek kiállítását, az amatőr festők alkotásait és a nagyanyáink hagyatékából féltve őrzött kézimunkákat. Ezenkívül bemutatták a Prosperitati Alapítvány és a tartományi titkárság támogatásával vásárolt mezőgépeket is.

Július 2-án első alkalommal rendeztek halas napot. A legfiatalabbaknak horgászversenyt, szabadtéri rajzolást és ügyességi játékokat szerveztek, a felnőttek pedig halászléfőzésben mérték össze szakácstudományukat.


Hallai Mihály és Kazi istván felvételei

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..