home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
A jól megérdemelt szüret Bácsfeketehegyen
Bíró Tímea
2018.09.08.
LXXIII. évf. 36. szám
A jól megérdemelt szüret Bácsfeketehegyen

Napsütés és vidám hangulat a három napon át tartó 47. Bácsfeketehegyi Szüreti Napokon.

A nagy múlttal büszkélkedő rendezvénysorozat szeptember 7-én 19 órakor vette kezdetét a helyi színházteremben, ahol torontálvásárhelyi, udvarszállási, tordai, mitrovicai, törökkanizsai, valamint bácsfeketehegyi néptánccsoportok és népdalénekesek előadását tekinthették meg az érdeklődők.

Másnap délelőtt 9 órakor a hagyományos felvonulás tartották meg a település középpontjában, amikor is a falubeli néptáncosok egy műsorral kedveskedtek a közönségnek, majd a kis kosaraikkal végigjárták a heti piacot, hogy gyűjtögessenek az idei termésekből. A piactértől a Lódi Borpincészetbe mentek, ahol szintén bemutatták a tánctudásukat. Ezt követően a kerekes kútnál, a Koncz családnál, és a Kultúrotthonnál is megállt a felvonulás, amelyet egy magyarországi zenekar muzsikája gazdagított. Mindeközben a színház melletti parkban birkapaprikás-főző verseny zajlott, amelyre nagy volt az érdeklődés a benevezőket illetően.

Sor került a VII. Kun Hagyományőrző Találkozóra is, amelynek keretein belül a 15 év alattiak számára íjászversenyt rendeztek, valamint kun játék- és íjászbemutató is színesítette a programot. Sokan várták a 17. Szőlész- és Borásztalálkozót is, ahol többek között az idei év termését értékeltél a gazdák.

Bácsfeketehegy egyik jeles ünnepe a vasárnapi istentisztelettel ér véget a református templomban.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..