home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
A jó ételt szívvel-lélekkel kell főzni
Zséli Ágnes
2015.08.03.
LXX. évf. 30. szám
A jó ételt szívvel-lélekkel kell főzni

A törökbecsei Idegenforgalmi Szervezet és az önkormányzat az idén ismét megszervezte a már hagyományos babfőző versenyt, melyen a helyi lakosok és a vendégek szórakoztak, társalogtak, és csapatukkal finom bablevest készítettek.

A gyönyörű Tisza mellett, környékünk egyik legszebb sétányán sok bográcsban rotyogott a leves. A bab vidékünkön a magyar és a szerb konyha egyik közkedvelt alapanyaga, az ilyen események pedig alkalmat kínálnak az embereknek a barátkozásra, a családi együttlétre. 

Amíg a csapatok főztek, a jelenlévők a régi falusi játékokban megmérkőző ügyes versenyzőknek szurkolhattak, akik szakajtóba tojást gyűjtöttek, szalmabálákat dobáltak parasztkocsira, paradicsomot passzíroztak. A játék fénypontja az volt, amikor a „nagygazda” talicskában tolta a „parasztasszonyt”, aki féltőn őrizte a görögdinnyéket, hogy épen érjenek célba. Az ötletes rendezvény győztese a Komunalac Közvállalat csapata lett. Pakai Anasztázia hagyományos paraszti ruhába öltözve, büszkén helyezte csapata asztalára a megérdemelt serleget.

A főzőverseny helyezettjeiről két bírálóbizottság — egy felnőttekből és egy gyermekekből álló — döntött, melynek véleménye megegyezett. A győztes az Old Boys csapat lett. Hogy mi a finom étel titka, azt Iván János, a bajnokcsapat főszakácsa mondta el:

— A finom bableveshez húsra, babra és különféle fűszerekre van szükség, viszont a legfontosabb, hogy szívvel-lélekkel kell főzni!

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..