home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
A hullámok tetején
Talpai Lóránt
2018.08.28.
LXXIII. évf. 34. szám
A hullámok tetején

​​​​​​​Minden idők legnagyobb hullámát lovagolta meg egy brazil szörfös — Vége az óraátállítás korszakának? — Világhírű divatcéghez tartozott az összeomlott genovai híd

Minden idők legnagyobb hullámát lovagolta meg egy brazil szörfös

A 24 méteres hullám meglovaglásával világrekordot állított fel Rodrigo Koxa, és a Guinness-rekordok Könyvébe is bekerül. A csúcsot még tavaly sikerült felállítania, ám a hitelesítés miatt meg kellett várni az átfutási időt. Mostantól azonban kikezdhetetlen tény, hogy Rodrigo Koxa 38 éves brazil szörfös lovagolta meg az eddigi legnagyobb, 24 méteres hullámot. A kiírás szerint egyébként bármivel bevehette volna, nincs meghatározva, hogy szörfdeszkával kell csinálni, de nyilván ez bizonyult a legideálisabbnak. „Ez volt életem legjobb napja” — nyilatkozta a szörfös, aki az Instagram-oldalán felvételeket is megosztott.

 

Vége az óraátállítás korszakának?

Az Európai Bizottság lezárta az évente kétszer esedékes óraátállítás szükségességéről indított európai konzultációt, melyről az uniós tagállamokból több mint 4,6 millió ember nyilvánította ki véleményét. Christian Spahr szóvivő elmondta, az Európai Bizottság július elején arra kérte fel az uniós polgárokat, döntéshozókat, érintett hatóságokat és gazdasági szakembereket, hogy online kérdőív kitöltésével mondjanak véleményt, sorakoztassanak fel szakmai érveket, valamint számoljanak be az óraátállás közlekedésre, energiamegtakarításra és emberi egészségre tett hatásairól. A cél annak megállapítása, hogy szükséges-e foglalkozni az óraátállítás kérdésével, vagy sem — közölte a szóvivő. A nyilvános konzultáció befejeztével az Európai Bizottság megkezdi a kérdőívek feldolgozását, az eredményről pedig a következő hetekben tesz közzé jelentést.

 

Világhírű divatcéghez tartozott az összeomlott genovai híd

Mint ismeretes, a múlt héten összeomlott az A10-es olasz autópálya felüljárója Genova külvárosa felett. A szerencsétlenség pillanatában dugó volt a hídon, azaz rengeteg autó és kamion tartózkodott rajta. Sok járművet a lezuhanó betontömbök nyomtak össze. A tragédiában többtucatnyi ember vesztette életét. Azóta az is kiderült, hogy egy híres divatmárka is érintett az eset kapcsán, hiszen az autópálya az Atlantia csoporthoz tartozik, mely mögött a Benetton család áll. Az olasz ipari vállalat neve a divatmárka révén vált világszerte ismertté, az Atlantiában pedig 30 százalékkal ez a cég a legnagyobb részvényes. Az Atlantia több mint 5000 kilométernyi autópályát működtet — főként Olaszországban, ahol a vállalat ellenőrzi a közlekedési hálózat 51 százalékát (mintegy 3000 kilométert), emellett pedig Brazíliában, Indiában, Chilében és Lengyelországban is vannak hasonló érdekeltségei. Az elmúlt évben az Atlantia 1,17 milliárd euró nettó nyereséget ért el, illetve 5,97 milliárd euró forgalmat bonyolított le.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..