home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
A gyermekek kényelmét szolgálva
Tóth Tibor
2007.03.28.
LXII. évf. 13. szám
A gyermekek kényelmét szolgálva

Az óvoda hamarosan új köntösbe öltözikKispiac rendezett, takaros több mint 2000 lelket számláló, Szabadka és Magyarkanizsa között félúton elhelyezkedő falucska, melynek lakói zömmel mezőgazdasággal foglalkoznak. A település utcáin sétálgatva alig találkozik valakivel az ember, csak néha tűn...

Az óvoda hamarosan új köntösbe öltözik
Kispiac rendezett, takaros több mint 2000 lelket számláló, Szabadka és Magyarkanizsa között félúton elhelyezkedő falucska, melynek lakói zömmel mezőgazdasággal foglalkoznak. A település utcáin sétálgatva alig találkozik valakivel az ember, csak néha tűnik fel egy-egy hatalmas traktor vagy más mezőgazdasági munkagép, hiszen immár tavasz van, s már a határban is megkezdődött a munka dandárja. Kispiacot szorgalmas emberek lakják, akik nemcsak tenni akarnak, hanem tesznek is a faluért, különböző jótékonysági rendezvényeket, bálakat, összejöveteleket, munkaakciókat szerveznek, mellyel csinosítják, szépítik otthonukat, környezetüket. A legújabb megmozdulás a kispiaci óvoda nevéhez fűződik, amelynek szervezésében a közelmúltban egy jótékonysági bálra került sor, melynek bevételét az óvoda korszerűsítésére, a munka feltételek javítására fordítják.
- Egy év alatt már a második, nagysikerű jótékonysági bált szerveztük meg, ami voltaképpen a szülők kezdeményezésére indult. A tavalyi év folyamán kerítésre gyűjtöttünk, s a befolyt 72 000 dinárból - a fennmaradt részt az önkormányzat pótolta - az egész óvoda udvart bekerítettük. A kispiaci Kultúrotthonban megtartott idei jótékonysági bálon valamivel több pénz, mintegy 75 000 dinár gyűlt össze, amelyből kisszekrényeket szeretnénk készíttetni, amelybe többek között a tornaruhát és a kabátokat is tehetik a gyerekek. A kispiaci helyi közösség 2000 dinárral támogatott bennünket, de a Császár vágóhíd és az Agrokőrös Földműves Szövetkezet is a támogatásáról biztosított bennünket, amennyiben a befolyt összeg nem lesz elegendő terveink megvalósítására - mondta Rövid Ilona óvónő, akinek Kispiac a második otthona, hiszen Horgosról ingázik immár 19 éve a faluba.
- Szép óvodaépülettel rendelkezünk, amit esztétikusan szeretnénk berendezni, játéksarkokat is kialakítunk a kicsinyek számára, a ruhákat és a tornafelszerelést a szekrényben tartva pedig mindjárt a folyosó is rendezettebbnek és szebbnek tűnik - szögezi le Ábrahám Edit, aki 3 éve látja el az óvónői teendőket szülőfalujában.
A legtöbb vajdasági magyar lakta faluban évről évre csökken az óvodások száma, Kispiacon azonban fordított a helyzet.
- A kis- és a nagycsoportban összesen 46 óvodásunk van, úgyhogy nálunk nem csökkent, hanem növekedett a gyermekek száma a tavalyi évhez képest. Sőt, a kiscsoportba lett volna még jelentkező, de sajnos több gyermeket nem tudtunk fogadni, mert akkor a legkisebbek harmincnál is többen lettek volna. Az ovisok is segédkeztek ám a bálon, ügyes kis kezecskéjüknek köszönhetően csodaszép gyermekmunkák születtek, amivel a termet díszítettük. Nagyon szorgalmas emberek lakják Kispiacot, s ha bíznak az emberben, akkor támogatják is minden törekvésében. A szülők előtt le a kalappal, példaértékűen állnak hozzá a dolgokhoz, s mindenben számíthatunk rájuk. A tavalyi munkaakcióban is - amikor az óvoda régi kerítését szedtük fel -, derekasan kivették a részüket, mint ahogy az idén is megtettek minden tőlük telhetőt. Külön szeretném megköszönni Kispiac polgármesterének, Bíró Laci bácsinak a segítségét, aki szintén támogatja megmozdulásainkat - tudjuk meg Ilona óvó nénitől.
A nagy sikert aratott jótékonysági bálon 125 ember vett részt, jelen volt többek között Körmöci Károly, Magyarkanizsa polgármestere, Maráci Nándor, a magyarkanizsai község alelnöke, de a magyarkanizsai óvoda igazgatónője, pedagógus vezetője is képviseltette magát, valamint a horgosi óvónők sem maradtak távol.
Az est legizgalmasabb eseményét a tombola nyeremények kisorsolása jelentette, ami a rengeteg összegyűlt ajándéknak köszönhetően mintegy másfél óráig tartott. A fődíj egy cipős szekrény volt, amit egy helybeli apuka, Nagy Torma Gusztáv biztosított, a vigaszdíj pedig a magyarkanizsai Color fotó stúdió nevéhez fűződik. A vendégek nemcsak táncolhattak, bulizhattak - a talpalávalót Ágoston Ervin szolgáltatta -, hanem különböző játékokban is részt vehettek, s közülük a legügyesebb egy pezsgővel gazdagabban térhetett haza.
Ezen az estén még az sem lehetett csalódott, aki esetleg üres kézzel tért haza, hiszen egy nemes célért megtartott rendezvényen vehetett részt, ahol minden vendég nyertesnek érezhette magát.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..