home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
A futsal mesterei
Tóth Tibor
2017.04.27.
LXXII. évf. 16. szám
A futsal mesterei

A szabadkai Champions Futsalklub 2000/2001-es korosztályos csapata megnyerte az országos gyerekfutsalligát.

A Grockán megrendezett zárótornán a szabadkai csapat a döntőben a nagybecskereki Krajišnikot múlta felül 6:1 arányban. A Champions csapatai közül három (1999-es, 2000/2001-es és 2004/2005-ös) korosztály megnyerte a Makkhetesen megtartott téli ligát, csak a 2002/2003-as korosztály maradt le a dobogóról. A téli liga győztesei automatikusan kvalifikálták magukat az országos döntőre.

— Egy picit tartottam tőle, hogy eljutunk-e a zárótornára, mivel a téli ligában nem a legjobban rajtoltunk, az első hat fordulóban négy vereséget jegyeztünk. A mérkőzések számának emelkedésével a csapat egyre jobb játékot nyújtott, zsinórban követték egymást a győzelmek, és az országos döntőre való jutásért vívott meccsen 5:2-re legyőztük a hajdújárási Vinogradar korosztályos együttesét. E mérkőzés után egy hét állt rendelkezésünkre, hogy minél jobban felkészüljünk a grockai zárótornára. Tudtam, hogy csapatunk kész a megmérettetésre, viszont a szerbiai riválisok viszonylag ismeretlennek számítottak, hiszen még sosem láttuk őket játszani, és az is óvatosságra intett, hogy olyan városokból érkeztek, ahol a futsalt igen magas szinten művelik. Első mérkőzésünkön 4:1 arányban kikaptunk a házigazda Grockától, amit megérdemeltünk, hiszen ekkor még nem alkalmazkodtunk a körülményekhez, még minden új volt. A második mérkőzés előtt mondtam a fiúknak, ha ezt a meccset is elveszítjük, akkor máris utazhatunk haza. A második fordulóban a niši Juniort 2:1-re, a harmadikban pedig a nagybecskereki SAS együttesét 4:1-re vertük, így bejutottunk az elődöntőbe. Ott egy újabb niši csapat következett, melyet 2:1-es arányban győztünk le. Mindkét dél-szerbiai együttes játékosai fizikailag erősebbek és magasabbak is voltak nálunk, a meccs inkább birkózásra hasonlított, nem beszélhettünk szép játékról. A döntőben a nagybecskereki Krajišnik várt ránk, melynek vezetőedzője a szerb U17-es válogatott kapusedzője is. A nagybecskerekiek csak futsallal foglalkoznak, talán valamelyest le is becsültek bennünket, mi pedig a döntőre pörögtünk fel igazán. A védelmünk kiválóan funkcionált, a hatból négy gólt ellentámadásból lőttünk, és utólag visszagondolva ez volt a legkönnyebb meccsünk a tornán. Büszke vagyok a fiúkra, néhány nap kellett, mire felfogtam, mekkora sikert értünk el. Voltak játékosaim, akik a mérkőzés után elsírták magukat örömükben, hazaérkezéskor pedig jó érzés volt látni a szülőket, akik büszkék voltak a gyerekeikre, a klubra, az elért eredményre. A téli időszakban négy tornán vettünk részt, és mindet meg is nyertük, a grockai győzelem pedig a teremidény megkoronázása volt — mondta Csizmár Zsolt, a Champions csapatának vezetője, edzője.

A torna legkiemelkedőbb játékosai is a Championsból kerültek ki. A legjobb kapusnak Tadián Zsolt, a legeredményesebb részvevőnek Wetstein Tamás, a legjobb játékosnak pedig Nikola Stipić bizonyult.

A csapat nagypályán is sikeres, a jelenleg is tartó tavaszi idényben a Szabadkai Községi Liga második helyét foglalja el. A nagypályás bajnokság végén Makkhetesen idényzáró nemzetközi futsaltornára kerül sor, majd egy kis pihenés után a nyári focitábor következik, melynek előkészületei már megkezdődtek.

A Champions országos bajnok, 2000/2001-es korosztályos csapata. Állnak (balról jobbra): Csizmár Zsolt, Nikola Stipić, Varga Igor, Tadián Zsolt, Luigi Prenkpalaj (csapatkapitány), Aleksa Čamprag. Guggolnak: Andrej Kovačić, Wetstein Tamás, Kókai Filip, Márki Márió, Bodnár Viktor, Jovan Mikać

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..