home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
A fűtési idény végén
Balázs Szilvia
2017.04.14.
LXXII. évf. 15. szám
A fűtési idény végén

Hivatalosan április 15-én zárul a szezon, az idén minden eddiginél kevesebb panasz érkezett az illetékesekhez.

Az a legnagyobb siker, hogy a tél folyamán a város területén egyszer sem volt fennakadás a fűtésben. Dervo Ahmetović, a közvállalat igazgatója azt mondja: a környező városokban előfordult, hogy a legnagyobb téli fagyok idején gondok akadtak a fűtéssel.

— Soha nem volt még ennyire kevés negatív visszajelzésünk, mint az elmúlt fűtési idényben — állítja az igazgató. — Tavaly befektettünk egy új, 35 megawattos kazánba. Októberben szerelték be, és novembertől már működött is. Mi egyébként —18 ºC-os külső hőmérsékletig tudunk ideálisan működni, fűteni a lakásokban, és noha az idei tél ennél sokkal hidegebb volt, nem voltak fennakadások. Persze kisebb-nagyobb szerelési munkálatokra most is sor került, hiszen a gépeink igen régiek, elavultak, de büszkén mondhatom, hogy a távfűtés egyetlen alkalommal sem állt le. Ezzel pedig a felhasználóink is elégedettek, ahogyan már említettem is, az elmúlt évek során soha nem volt még ennyire kevés a reklamáció.

A 2015/2016-os fűtési idényben sokan panaszkodtak a nagy számlák miatt, az idén ez is változott.

— Tavaly másfajta elszámolási rendszerrel dolgoztunk, mely a felhasználók jelentős részének nem felelt meg. Többször fordultam panasszal az önkormányzathoz, szóltam, hogy ez így nem lesz jó, az emberek elégedetlenek. Az akkori városvezetők valamiért így döntöttek, és mivel ők az alapítóink, hiszen közvállalat vagyunk, nem sokat tehettünk, pedig az a fajta elszámolási rendszer nekünk sem felelt meg, több munkával és gonddal járt. Szerencsére 2016 márciusában a város — számunkra és a felhasználóink számára is — kedvező döntést hozott az ügyben, úgyhogy októberben már nem volt gond, nem is érkeztek újabb panaszok.

A fűtési idény április 15-én ér véget, de ha hideg lesz, szükség szerint tovább is melegítenek majd. A nyári időszakban a Távfűtőművek dolgozóira a szokásos felújítási és karbantartási munkálatok várnak.

— Mindemellett egy nyomáskapcsolót is be akarunk szerelni, mely automatizálná a termelést, erre az elkövetkező egy-két évben kerül majd sor, hiszen drága berendezésről beszélünk. Ami még fontos, hogy a körülbelül negyvenéves transzformátorokat is lecseréljük az idén, ez egy nagyjából 10 millió dináros beruházás lesz.

A Távfűtőművek szolgáltatását családi házakban is sokan igénybe szeretnék venni, de az igazgató szerint erre nincs lehetőség.

— Nem lenne kifizetődő sem nekünk, sem a háztulajdonosoknak. A távfűtést a soklakásos tömbházak számára találták ki, úgyhogy nem tervezünk ilyen irányba terjeszkedni. A célunk, hogy a tömbházakban élők elégedettek legyenek velünk, vagyis hogy a szolgáltatásunk — mind a felhasználóknak, mind nekünk — kifizetődő legyen.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..