home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
A folytonosság megmaradt
Martinek Imre
2010.06.09.
LXV. évf. 23. szám
A folytonosság megmaradt

Hű, de klassz járgányod van!Bár két évtizeddel ezelőtt tavaszt váróként robbant be a köztudatba, a huszonegyedik karnevál múlásával, sajnos, az őszt köszönthettük. Dagonyává lett a tarka rét, amelyen május hó utolsó vasárnapján még ünnepet ültek a torontálvásárhelyiek. Afféle pótmajálist, a...

Hű, de klassz járgányod van!

Bár két évtizeddel ezelőtt tavaszt váróként robbant be a köztudatba, a huszonegyedik karnevál múlásával, sajnos, az őszt köszönthettük. Dagonyává lett a tarka rét, amelyen május hó utolsó vasárnapján még ünnepet ültek a torontálvásárhelyiek. Afféle pótmajálist, ami a hagyományokhoz híven az idén is a Vásártér vén eperfáinak árnyékában hozta össze az embereket.

Csak gyorsan azzal a képpel, oda ne égjen a pörkölt!

Pontosabban a bográcsremeket alkotni igyekvő öttucatnyi szakácskettőst és a népes szurkolótábort, a nagyutcai bandukolásuk során elpilledt karneválozókat... Egy-egy tánckoreográfia erejéig továbbá a hazai és vendégegyüttesek sorát is, amelyek a helyszínen rögtönzött színpad deszkáinak teherbíró képességét tették próbára. Eljöttek a nagylajosfalviak, a cserépaljaiak, a torontáludvariak, a belgrádi kerékpárosok, az országutak portyázó motoros vándorai, továbbá az a néhány fiákeres, akiket még a rendezvény korábbi szervezője nyert meg e célnak. Elmaradt azonban a publikumot kicsalogató rézfúvósok felvonulása, de az egykoron ugyancsak magától értődő cukorkaeső is! Amit, érdekesmód, inkább az idősebbek hiányoltak, mintsem a jelmezbe öltöztetett kisgyermekek. Persze, ez utóbbiak már életkorukra nézve sem emlékezhettek az ehhez hasonló csalafintaságokra...
Viszont a folytonosságot mégiscsak sikerült megőrizni! A jelmezes részt a helyi Moša Pijade iskola szervezte, a bográcsosversenyt a torontálvásárhelyi helyi közösség, a kulturális műsor összeállításából pedig a József Attila Művelődési Otthon vette ki részét. Az egyébként túlbuzgó Ígéret hó, illetve az elszontyolodni tetsző Napisten havának választóvonalán.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..