home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
A felbecsülhetetlen mosoly
2014.06.13.
LXIX. évf. 24. szám
A felbecsülhetetlen mosoly

Dorogi Gabriella, a TV2 Napló című műsorának riportere által jutott el sokunk otthonába a hír a beteg gyermeket nevelő családról, mely hősiesen áll ki minden próbát az élettel szemben.

A nem mindennapi témákkal foglalkozó neves újságíró-riporter nemrégiben megosztott a Facebook közösségi oldalon egy bejegyzést, melyben ismét felhívta ismerősei és azok rokonai, barátai figyelmét Vivien hogylétére.
Vajdaságból néhányan útnak indultunk a határon túlra, látogatóba. Hogy ez Magyarországon egy nemes cél érdekében történt, kiváltképp simogatta lelkünket.
Az elmúlt hetekben a televízióban és a külföldi lapok hasábjain is egyre többet találkozhattunk a kis gyönyörűség, Armuth Vivien történetével.
A tündérien mosolygó kislányt a Madarász utcai Heim Pál Gyermekkórház hematológiai osztályán látogattuk meg, többek közt a Bohócdoktorokkal egyidejűleg.
Vivien mindössze négyéves, és a megtestesült csoda szülei és az ismerőseik számára is.
Küzdelmei már négy teljes éve tartanak. Évekkel ezelőtt egy daganatot véltek felfedezni a szemüregében, és az orvosok úgy vélték, sajnos (Magyarországon) nem műthető. A szülőknek és a sok jó szándékú embernek köszönhetően Vivike mégis kijutott Vietnamba, és ott immunterápiát kapott, mely nagyban javított az állapotán.
Bár sikerült elérni, hogy a daganat műthetővé váljon, és maga az operáció is végbement, a törékeny, mosolygós gyermeknek újabb harcra kellett felkészülnie.
Viviennél nemrégiben ismét kialakult a daganat, melyet egy génhiba idézett elő.
Jelenlegi terápiáit az állam csak részben tudja támogatni.
A kislány számára az életet jelentő tabletták ára 2--4 millió Ft/hónap.
A szülők már minden ingóságukat pénzért tették, hogy megmenthessék gyermeküket. Időközben kiderült, hogy további segítségre is szükség van.
A víg kedélyű kislány eddig huszonegy kemoterápiát, három fenntartó terápiát, ötvennégy sugárterápiát kapott, és tíz műtéten esett át.
A mosolyát volt alkalmam személyesen is látni, s bevallom: szívbemarkoló volt.
Együtt dúdoltunk vele és az őt szórakoztató bohócokkal, közben táncoltunk is. Leszűrhettük, amit eddig is tudtunk: a mosolynak gyógyító ereje van.

Aki tud segíteni a kislányon, megteheti a következő módokon:

Számlaszám: 10700615-66161422-51100005 Kovács Brigitta (édesanya)
Közlemény: adomány Viviennek
CIB bank
SWIFT, BIC KÓD: CIBHHUHB
Iban-szám: HU96 1070 0615 6616 1422 5110 0005
PayPal: kovacs.brigitta19770113@gmail.com

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..