home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
A csere döntött
Tóth Tibor
2016.06.12.
LXXI. évf. 23. szám

B-CSOPORT, 1. FORDULÓ: Wales-Szlovákia 2:1 (1:0)

B-CSOPORT, 1. FORDULÓ

Wales-Szlovákia 2:1 (1:0)

Bordeaux, Nouveau Stade de Bordeaux, 37 831 néző. Vezette: Moen (norvég).

Góllövők: Bale (10.), Robson-Kanu (81.), ill. Duda (61.)

WALES: Ward – Gunter, Chester, A. Williams, Davies, N. Taylor – Allen, Ramsey (J. Richards, 88.), Edwards (Ledley, 69.), J. Williams (Robson-Kanu, 71.) – Bale. 
SZLOVÁKIA: Kozácik – Pekarík, Skrtel, Durica, Svento – Hrosovsky (Duda, 60.), Kucka – Mak, Hamsík, Weiss (Stoch, 83.) – Duris (Nemec, 59.). 

Az első helyzet a szlovák válogatott előtt adódott, de Hamsík üres kapuba tartó labdáját Davies a gólvonal elől, becsúszva mentette. A 10. percben a két Eb-újonc közül Wales jutott vezetéshez, miután Bale 25 méteres szabadrúgásból Kozácik kapujába talált. Az első félidőben a játékvezető két büntetőgyanús szituáció felett hunyt szemet: először egy walesi védő kezére pattant a labda saját tizenhatosán belül, majd Skrtel sodorta el saját tizenhatosában Williamst, de a sípmester egyszer sem fújt a sípjába. A második félidőben újra Bale lépett színre, kinek fejesét a szlovák kapus bravúrral tolta szögletre. A 61. percben a csereként beállt Duda, első labdaérintésre kiegyenlítette az állást, visszahúzott lövése a kapu bal alsó sarkában kötött ki. A gólt követően a walesiek fokozták a nyomást és Ramsey passzából a szintén csereként pályára lépett Hal Robson-Kanut megszerezte a walesiek győztesgólját. A szlovákok egyenlíthettek volna, de Nemec fejese a kapufán csattant.


A 2016-os labdarúgó-Európa-bajnokság menetrendje: http://goo.gl/nsrWEG

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..