home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
A borítón: John Wayne
(re)
2013.02.06.
LXVIII. évf. 6. szám
A borítón: John Wayne

Agárdi Gábor, lapunk munkatársa nyerte meg a színészlegenda, John Wayne hivatalos facebook oldalának borítóterv-pályázatát. Az oldalt, melyet a színész fia, Ethan Wayne üzemeltet, csaknem 1 millióan kedvelik, naponta 50-70 ezer látogatója van.

— December 28-án figyeltem fel a pályázatra, és mivel vannak igen tehetséges ismerőseim, elküldtem néhányuknak a felhívást — mondja Gábor. — Akkor még nem is gondoltam rá, hogy magam is részt vegyek a versenyen. Később, amikor elkészítettem néhány kollázst a megadott témára, pontosabban John Wayne munkásságára, személyére vonatkozóan, és megmutattam őket az ismerőseimnek, többen bátorítottak, hogy pályázzak velük. Az utolsó pillanatban küldtem át a pályamunkámat, amely egy három képből álló kollázs, rajta az amerikaiak nemzeti színeivel és a csillagokkal. Az volt a célom, hogy a képnek hamisítatlan vadnyugati hangulata legyen. A képösszeállításon a színészlegenda, John Wayne egy 1939-ben készült fényképe szerepel a rá jellemző beállással, a háttérről pedig — sok filmjének a helyszínéről — már a jelenben készült a fotó. Így próbáltam ötvözni a múltat és jelent, miközben ügyeltem arra, hogy minden meglegyen a képen, ami a vadnyugati filmek közkedvelt figuráját, John Wayne-t, a vadnyugat korát és Amerikát jellemzi.

A győztes pályamű felkerült John Wayne hivatalos internetes oldalára és a Twitter közösségi oldalra is. Néhány óra alatt mintegy 5000-en fejezték ki tetszésüket, és 220-an osztották meg a saját oldalukon. Gábor a borítótervével egy 300 dollár értékű ajándékcsomagot nyert.

John Wayne egyébként az a halhatatlan filmszínész, aki a Harris Pall közvélemény-kutató cég által 1990 óta minden évben elvégzett közvélemény-kutatás listáján ott szerepel az amerikaiak kedvenc színészei között. Agárdi Gábor munkája mellett a tizenkét legjobb pályamű közé került állandó munkatársunk, Szalai Attila karikatúrája is. Mindkettejüknek szívből gratulálunk!

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..